131019098
7 Mayıs 2024, Salı

KLAVYE ŞAMPİYONASINDA ALİAĞA’YI TEMSİL ETTİ

5 Mart 2020, Perşembe 06:57

     


2020 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası sonuçlandı. Şampiyonada Aliağa Gençlik Merkezi adına yarışan, önceki yıllarda katıldığı yarışmalarda büyük başarılar elde eden Ümit Şeker, 907 kişinin katıldığı yarışmada anadilde 5’nci, çok dilli yarışmada da 5’nci oldu.

F klavyenin mucidi ve bugüne kadar çoğu rekor olmak üzere Türkiye'ye 97 dünya şampiyonluğu kazandıran İhsan Yener anısına düzenlenen 2020 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası sonuçlandı. Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı’ndan (INTERSTENO) yapılan açıklamaya göre, INTERSTENO, F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği iş birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen yarışmaya bu yıl 47 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden olmak üzere toplam 907 kişi katıldı.

“Aliağa’da klavye eğitimleri vermek istiyor”

1 Şubat – 1 Mart 2020 tarihlerinde yapılmış ve sonuçlanmış olan 2020 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası’nda Aliağa Belediyesi/Aliağa Gençlik Merkezi adına yarışan Ümit Şeker, anadilde 5’nci ve çok dilli yarışmada da 5’nci oldu. Şeker, yarışma sonrası yaptığı açıklamada; işyerinde boş kaldıkça antrenman yapıp şirket bilgisayarı ile yarışmalara katıldığını, gerekli ilgi ve desteği göremediğini ifade etti. Aliağa’da klavye eğitimleri vermek istediğini ifade eden Ümit Şeker, “Aliağa’dan kâtipler, Türkiye ve Dünya Şampiyonları neden çıkmasın” diyerek bu konuda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Dünya rekorları ve şampiyonlukları bulunuyor

Ümit Şeker’in daha önce katıldığı çeşitli organizasyonlardan dakikada 117, 132 ve 138 sözcük yazarak elde ettiği Dünya Rekorları, Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında da dereceleri bulunuyor. Şeker, 2019 yılında Aliağa Belediyesi/ASEV adına katılmış olduğu Türkiye Şampiyonasında Türkiye 8’nciliği ve çok dilli yarışmada da Türkiye 4’ncülüğü elde etti. Yine aynı yıl Aliağa adına katıldığı Dünya Şampiyonası’nda ise Anadilde 24 ve çok dilli yarışmada 25’nci oldu. 13 Kasım 2019 yılında Çekya’nın organize etmiş olduğu Uluslararası Çekya ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonası’nda ise 4’ncülük elde etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler