131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TOPLU ULAŞIMDA TARİHİ YATIRIM

5 Nisan 2021, Pazartesi 06:13

     


Yüzyılın en büyük salgını, deprem ve sel felaketini birlikte yaşayan İzmir’de yatırımlar hız kesmedi. Toplu ulaşımı çağdaş standartlara taşıma hedefi doğrultusunda son iki yılda raylı sistem yatırımlarında tarihi atılımlar yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi son iki yılda İzmirlilerin yaşam standardını yükseltmek için önemli projelere imza attı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele ve sürecin getirdiği mali yüke rağmen yatırımlar durmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda karbon ayak izini düşüren ulaşım yatırımlarına ağırlık verdi. İklimi, doğayı ve çevreyi koruyan sürdürülebilir ulaşım yaklaşımı temel öncelik olarak ele alındı. Tüm büyük ulaşım yatırımları öz kaynaklarla, belediyenin güçlü mali yapısı, uluslararası alanda yarattığı güvenilirlik sayesinde gerçekleşti. Raylı sistem yatırımları için uluslararası finans kuruluşları ile yoğun bir çalışma dönemi geçirildi. Çin Asya Altyapı ve Yatırım Bankası’ndan Narlıdere Metro inşaatı için alınan kredi, banka tarafından dünyada herhangi bir belediyeye verilen ilk altyapı kaynağı oldu. Deniz ulaşımı güçlendirildi, otobüs filosu yenilendi. Kentteki bisiklet altyapısı geliştirilerek, bisiklet toplu taşıma araçlarıyla entegre edildi.

Sözümüzün arkasındayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemiyle derinleşen ekonomik krize, belediyemizin gelirlerinin ciddi oranda düşmesine, depreme ve en son yaşanan sel felaketi gibi krizlere, yaşadığımız acılara rağmen tüm yatırımlarımızı, kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz’ demiştik. İnşaatı süren Çiğli Tramvayı, Narlıdere Metrosu, yapımına başlayacağımız Buca Metrosu ve proje çalışmaları süren Karabağlar metro yatırımlarımızla İzmir halkına verdiğimiz bu sözü bir bir yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Tüm bu büyük ulaşım yatırımlarımızı özkaynaklarımız ve belediyemizin güçlü mali yapısının, uluslararası alanda yarattığı güvenilirlik sayesinde gerçekleştiriyoruz. İzmir’in her yerine çevre dostu, nitelikli, güvenilir, engelsiz, ekonomik ve konforlu toplu ulaşımı sağlayarak kentimizin yaşam kalitesini artırmak için durmadan, canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler