131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

Egeli gençler zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu

5 Nisan 2024, Cuma 06:49

     


Daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için bilimsel çalışmaların yanı sıra önemli sosyal sorumluk projeleri yürüten Ege Üniversitesinde, Genç TEMA Topluluğu örnek bir projeye daha imza attı. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kampüsün farklı noktalarına yeni yeşil alanlar kazandırılırken, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında,  Genç TEMA Öğrenci Topluluğu tarafından periferdeki kampüslere zeytin fidanı dikimi yapıldı.

Doğanın korunması, erozyonla mücadele ve yeşil alan varlığının artırması konularında toplumsal bilinç oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Türkiye’nin en sürdürülebilir ve en güzel kampüslerinden biri haline gelen Ege Üniversitesinde, gençler bir farkındalık projesine daha imza atarak; Gaziemir Havacılık Meslek Yüksekokulu, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, Bayındır Meslek Yüksekokulu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Aliağa Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu yerleşkelerinde zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Ege Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu Başkanı Edanur Çakar, “Zeytin ağacının çok kuvvetli kök yapısına ve daha düşük su ihtiyacına sahiptir ve tarih boyunca barışın, zaferin, bilgeliğin, bereketin sembolü olmuştur. Bu ifade ettiği anlamlar ile seçilen fidanların zeytin olması bizim için büyük önem arz ediyor. Her bir fidanın toprakla buluşması doğaya olan sorumluluğumuzu, doğal kaynakların korunması gerektiğini bir kez daha hatırlayıp buna yönelik bilinç oluşturmayı arzu ettik. Bu etkinlik sayesinde sadece bir fidanın toprak ile buluşmasına katkıda bulunmakla kalmadık, aynı zamanda doğanın bize sunduğu bu değerli mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu da hissettirdik. Üniversitemizin ilçelerdeki yerleşkelerinde doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturmak istedik. Bu projemiz geleceğe nefes ve umut olsun. Ege Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu olarak doğal varlıkları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çabalamaya devam edeceğiz, unutmayalım ki bu dünya hepimizin. Umut Yeşertiyoruz” dedi.

(Ege Ajans)







 
Son Eklenen Haberler