Yeni Mahalle ve Yeni Şakran mahalleleri bölünecek
5 Haziran 2023, Pazartesi 07:01| Tweet |
Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı yarın akşam yapılacak. Toplantıda Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin bölünüp sınırlarının belirlenmesi ile bölünen mahallelere isim verilmesi hususu görüşülecek.
Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, yarın (6 Haziran Salı) saat 18.00’de yapılacak. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantı bir önceki meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayacak. Ardından başkanlıktan gelen önergeler ile komisyondan gelen raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunulacak. Toplantıda, ilçe sınırları içerisinde bulunan Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. maddesine göre bölünüp sınırlarının belirlenmesi ile bölünen mahallelere isim verilmesi hususu görüşülecek.
Stadyum projesi için 300 Milyon TL ek bütçe gündemde
3. lige yükselen Aliağa Futbol takımı için ilçeye profesyonel liglere yakışır bir stadyum yapılması ihtiyacı ortaya çıkmış ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 8000 kişilik, FIFA standartlarında modern bir stadyum yapılması kararlaştırılmıştı. Bu proje kapsamında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile 100 Milyon TL’lik protokol imzalandı. Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 2023 Mali Yılı Bütçesi’nde öngörülmemiş olan stadyum projesi için Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine konulmak üzere imzalanan protokol bedeli, banka kredisi ile mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazın bedeli karşılığında yapılacak olan satıştan elde edilecek gelirler karşılık gösterilmek suretiyle 300 Milyon TL ek bütçe yapılması hususu görüşülecek.
Fen İşleri Müdürlüğü projeleri için 80 Milyon TL kredi talebi
Toplantıda, 2023 Mali Yılı bütçesinde, ilçeye yapılması kararlaştırılan stadyum için yapılacak harcamalara istinaden 300 Milyon TL ek bütçeye karşılık gösterilmek üzere, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait, 1306 Ada, 1 Parsel sayılı taşınmazın satılması talebi ile Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü projelerinde kullanılmak üzere 80 Milyon TL kredi çekilmesi ve gerekli işlemler için Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususları da görüşülecek.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama
















