131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ESNAF ÇOCUKLARINA EĞİTİM İNDİRİMİ

5 Ağustos 2019, Pazartesi 07:10

     


Aliağa’da eğitim faaliyetlerini sürdüren İyi Dersler Okulları, esnaf çocuklarına eğitimde indirim desteği verecek.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Aliağa İyi Dersler Okulları arasında indirim protokolü imzalandı. Okulda gerçekleştirilen protokol törenine Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa İyi Dersler Eğitim Kurumları Kurucu Üyesi Devrim Hacan ile Yöneticisi Turgay Ceylan katıldı. İmzalanan protokol sözleşmesi kapsamında Aliağa İyi Dersler Okulları´nda eğitim görmek isteyen esnaf çocukları önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yüzde 20 oranında indirimden faydalanacak.

Yiyitalp, “Göreve geldiğimiz gün söz vermiştik”

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, esnaf sicil belgesiyle kaydı bulunan şoför esnafı ve sanatkârların çocuklarının indirimden yararlanabileceğini kaydetti. Yiyitalp “Göreve geldiğimiz gün her zaman esnafımızın ve ilçemizin menfaatleri çerçevesinde hizmet etme sözü vermiştik. Bu protokol bizim için çok önemli bir protokol. Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımız çok önemli. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şekilde eğitim almasına katkı yapacak bir çalışma. Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Aliağa Esnaf Odasının üyelerinin çocuklarının da özel okullardan faydalanabilmesi için İyi Dersler Okulları ile sözleşme imzaladık. Hayırlı olsun.” dedi.

Berk, “Topluma üretken bireyler kazandırma düşüncesindeyiz”

Esnaf çocuklarının eğitim desteği almasında hassasiyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ise, "Sınırlı imkanlarla çalışan esnaf ve sanatkarlar, sadece günü kurtarabilmenin gayreti içinde. Ekonomik sıkıntılar yaşayan üyelerimize faydalı olmak adına çeşitli protokoller imzalıyoruz. Gelişmekte olan ülkeler eğitime büyük önem veriyor. Ülkemiz için de eğitim çok önemli. Bu ülke geçmiş yıllarda ne çektiyse eğitimsizlikten çekti. Bazı bölgelere eğitim gitti, bazı bölgelere gitmedi. Kaliteli, çağdaş eğitim sistemi sayesinde evlatlarımızın içindeki cevheri çıkarmak ve topluma üretken bireyler kazandırma düşüncesindeyiz. Bu nedenle üyelerimizin çocuklarının indirimden yararlanabilmesi açısından böyle bir anlaşmanın iyi olacağını düşündük. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ile Aliağa İyi Dersler Eğitim Kurumları Kurucu Üyesi Devrim Hacan arasında indirim protokolü imzalandı. Fizik öğretmeni ve kurucu üye Devrim Hacan, esnaf çocuklarının yüzde 20 oranında indirimli eğitim desteği almalarında hassasiyet gösteren oda başkanlarına teşekkür etti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler