131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

“İLK 20 BİNDE 31 ÖĞRENCİMİZ BULUNUYOR”

5 Ağustos 2020, Çarşamba 07:05

     


Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Genel sıralamada ilk 20 binde 31 öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemiz bu sonuçlarla önemli başarılar elde ederek ilimiz düzeyinde ve ulusal düzeyde önemli başarılara imza atmıştır.” dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'den yaptığı açıklamada, 27-28 Haziran'da gerçekleştirilen 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu. Adayların YKS sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebileceğini ifade eden Aygün, tercihlerin ise 6-14 Ağustos'ta yapılacağını belirtti. Halis Aygün, sonuçların tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Sınav sonuçları ile ilgili açıklamada bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “İlçemizde 8 devlet okulu, 4 özel okul olmak üzere 12 lise müdürlüğü bulunuyor. İlçemizde sınava giren aday sayımız 2 bin 965. İlçedeki mezun öğrencilerimizin sayısı bin 90 olurken sınava giren mezun öğrenci sayımız 894 oldu. Başarı sıralaması ise ilk binde Yabancı Dil Testinde (YDT) 2 öğrencimiz bulunurken, ilk 5 binde Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 6 öğrencimiz, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 7 öğrencimiz, Yabancı Dil Testinde (YDT) 4 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk 10 binde ise Temel Yeterlilik Testinde bir öğrencimiz bulunuyor. Başarı sıralamasında ilk 20 binde ise Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 6, Yabancı Dil Testinde (YDT) 5 öğrencimiz oldu. Genel sıralamada İlk 20 binde 31 öğrencimiz bulunmaktadır. Aliağa ilçemiz bu sonuçlarla önemli başarılar elde ederek ilimiz düzeyinde ve ulusal düzeyde önemli başarılara imza atmıştır. Öğrencilerimiz İzmir’deki ve diğer illerimizdeki önemli üniversitelere/ bölümlere yerleşme imkanı bulmaktadır.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler