“İLK 20 BİNDE 31 ÖĞRENCİMİZ BULUNUYOR”
5 Ağustos 2020, Çarşamba 07:05| Tweet |
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Genel sıralamada ilk 20 binde 31 öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemiz bu sonuçlarla önemli başarılar elde ederek ilimiz düzeyinde ve ulusal düzeyde önemli başarılara imza atmıştır.” dedi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'den yaptığı açıklamada, 27-28 Haziran'da gerçekleştirilen 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu. Adayların YKS sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebileceğini ifade eden Aygün, tercihlerin ise 6-14 Ağustos'ta yapılacağını belirtti. Halis Aygün, sonuçların tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.
Sınav sonuçları ile ilgili açıklamada bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “İlçemizde 8 devlet okulu, 4 özel okul olmak üzere 12 lise müdürlüğü bulunuyor. İlçemizde sınava giren aday sayımız 2 bin 965. İlçedeki mezun öğrencilerimizin sayısı bin 90 olurken sınava giren mezun öğrenci sayımız 894 oldu. Başarı sıralaması ise ilk binde Yabancı Dil Testinde (YDT) 2 öğrencimiz bulunurken, ilk 5 binde Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 6 öğrencimiz, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 7 öğrencimiz, Yabancı Dil Testinde (YDT) 4 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk 10 binde ise Temel Yeterlilik Testinde bir öğrencimiz bulunuyor. Başarı sıralamasında ilk 20 binde ise Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 6, Yabancı Dil Testinde (YDT) 5 öğrencimiz oldu. Genel sıralamada İlk 20 binde 31 öğrencimiz bulunmaktadır. Aliağa ilçemiz bu sonuçlarla önemli başarılar elde ederek ilimiz düzeyinde ve ulusal düzeyde önemli başarılara imza atmıştır. Öğrencilerimiz İzmir’deki ve diğer illerimizdeki önemli üniversitelere/ bölümlere yerleşme imkanı bulmaktadır.” İfadelerini kullandı.
(ESİN ÇETİN)

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim


















