TOPLU ULAŞIMA FUAR DÜZENLEMESİ
5 Eylül 2019, Perşembe 06:40| Tweet |
6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 88. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle kent içi toplu ulaşım ek seferlerle takviye edildi, sefer süreleri uzatıldı. Körfez vapurları ise fuar süresince her gece Baykuş seferi yapacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 10 gün süresince ev sahipliği yapacağı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle toplu ulaşımda bir dizi düzenlemeye gitti. Bu kapsamda ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba durakları ile İZBAN, tramvay ve metro bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden hatlara ek seferler kondu. Bazı hatlarda raylı sistemle bağlantılı olarak sefer saatleri 02.05'e kadar uzatıldı. Ayrıca Konak Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir bölgelerine hizmet veren “Baykuş Seferleri”nin de sabah 06.00'ya kadar çalışması kararlaştırıldı. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi Fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyonu sağlamak için de motorize ekipler görev yapacak. Sefer saatleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.
İZBAN’dan Fuar boyunca 40 ek sefer
İZBAN, 6 Eylül 2019 Cuma günü kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca, toplam 40 ek sefer düzenleyecek. Aliağa yönüne gidecek trenler Hilal’den 01.12 ve 01.29, Alsancak’tan 01.17 ve 01.34, Halkapınar’dan 01.23 ve 01.45 saatlerinde geçecek. Tepeköy yönüne gidecek trenler Halkapınar’dan 01.17 ve 01.45, Alsancak’tan 01.25 ve 01.53, Hilal’den 01.28 ve 01.56 saatlerinde geçecek. İlk ek seferler en uç istasyonlar Aliağa ve Tepeköy’de, ikinci ek seferler Çiğli ile Cumaovası’nda son bulacak. İZBAN ile İzmir Metro arasında Halkapınar’dan aktarma sağlanabilecek.
Metro ve tramvayda sefer saatleri uzuyor
İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvayları İzmir Enternasyonal Fuarı süresince seferlerini 1 saat uzatıyor. Bu hatlarda son sefer 01.20'de yapılacak. Mevcut tarifeye ek olarak yapılan düzenleme sonucunda, fuar dönemi boyunca İzmir Metrosu ve Konak Tramvayı'nda 00.20-01.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı'nda ise 10 dakikada bir sefer yapılacak.
Körfez'de her gece Baykuş seferi
Deniz ulaşımında da İzmir Enternasyonal Fuarı süresince ulaşımı kolaylaştıracak önlemler alındı. 6-15 Eylül tarihleri arasında körfez vapurları her gece Baykuş seferi tarifesi uygulayacak.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

















