131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

TED'LİLER CUMHURİYET RESEPSİYONU’NDA BULUŞTU

5 Kasım 2016, Cumartesi 06:22

     


TED Aliağa Koleji, Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümünde anısına bir resepsiyon düzenledi. Siteler Mahallesi Petkim Lojmanları TED Kampüsündeki spor salonunda gerçekleşen resepsiyona; vakıf yöneticileri, okul öğretmenleri, veliler ve davetliler katıldı.

TED okullarını anlatan slayt gösterisinin ardından; öğrenciler İzmir Marşı eşliğinde ellerinde bayrak ve flamalarla salona girdi. Öğrencilerin yaptığı mini gösterinin ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Gecenin ev sahibi olarak TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu bir konuşma yaptı. Atatürk’ün eğitime verdiği önemin altını çizen Komsuoğlu, Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet’in ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve en vazgeçilmez değer olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırdığını belirten Komsuoğlu, "Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletirken; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız da görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır." dedi. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün belirlediği ilkelerle dünyanın saygın ülkelerinden biri haline geldiğini ifade eden Komsuoğlu, şunlara dikkat çekti: "Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev: Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar bağlı yaşamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır"

Komsuoğlu resepsiyona katılanların Cumhuriyet Bayramını "Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş en köklü ve en saygın eğitim kuruluşunun yüce ideallerini gerçekleştirme mücadelesini yaşam biçimi halinde benimsemiş bir üyesi olarak" kutladığını söyledi. Komsuoğlu’nun konuşmasının ardından ‘Cumhuriyet’ konulu video gösterisi sunuldu. Okul öğrencilerinden Burhanettin Yıldırım ve Burcu Okutan tango dansı yaptı. Resepsiyonda; orkestranın çaldığı canlı müzik eşliğinde misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

(ŞAHAP AVCI)







 
Son Eklenen Haberler