131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BAZI İŞ YERLERİ SAAT 22.00’DE KAPANACAK

5 Kasım 2020, Perşembe 06:57

     


Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde virüsün yayılma hızını azaltmak amacıyla yeni tedbirler alındı. Buna göre çeşitli iş yerlerinin en geç saat 22.00’de kapanmalarının sağlanması kararlaştırıldı.

Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi. Bu çerçevede 3 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar 81 ili kapsayacak şekilde düzenlendi.

Denetimler sıklaşacak

Buna göre Sağlık Bakanlığı Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehber ile ilgili Genelgelerinde belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği; pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmasının sağlanması, bu doğrultuda önümüzdeki 10 günlük süreçte konu bazlı denetimlere (her il kendine uygun şekilde planlama yapacak şekilde) ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

Saat 22.00’de kapanacak işyerleri

Evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere; lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­ içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah/düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna ve benzeri işyerlerinin en geç saat 22.00’de kapanmalarının sağlanması kararlaştırıldı. Kararın, Valilik ve Kaymakamlıklarca belirtilen esaslar doğrultusunda 4 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmasına karar verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler