131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

EK BİNA İÇİN İMZALAR ATILDI

5 Aralık 2020, Cumartesi 07:02

     


Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servis Ek Binasının yapımı için protokol imzalandı. Üç katlı projede yanık ünitesi ve yoğun bakım servisi de yer alıyor.

Aliağa Devlet Hastanesi’nin artan ihtiyaçlarına cevap verecek ortak protokol imzalandı. Protokolle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Servis Ek Bina projesi hazırlanacak. Projeyi sosyal sorumluluk kapsamında destekleyen PETKİM, projenin gerçekleştirilmesine ve yapımına maddi katkıda bulunacak. Acil Servis Ek Binasının 75 günde hizmete girmesi bekleniyor. Proje inşaatının ilk 2 katının maliyeti PETKİM tarafından karşılanacak. Proje kapsamında Yanık Ünitesi ve Yoğun Bakım Servisleri de yer alacak. Aliağa Kaymakamlık makamında gerçekleşen imza törenine Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yalçın Koçyiğit, PETKİM Genel Müdür Yardımcısı Khalıg Mustafayev katıldı.

“Adeta yeni bir hastane yapma aşamasına geldik”

Protokol töreninde konuşan Kaymakam Ömer Karaman, sağlık alanında Aliağa’da büyük atılımların yapılması gerektiğini ifade ede ederek, “Aliağa Devlet Hastanemizdeki fiziki altyapıyla iyileştirme çalışmalarını başhekimimizle birlikte yürütüyoruz. Belediye Başkanımızla beraber bu projeyi geliştirmek için güzel bir altyapı hazırladık. Biz mevcut binamızın tadilatını isterken Belediye Başkanımız, ‘Ben de destek olacağım.’ dedi. Adeta yeni bir hastane yapma aşamasına geldik. Katkısı olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“Aliağa’mıza hayırlı, uğurlu olsun”

Belediye Başkanı Serkan Acar ise Aliağa Devlet Hastanesi’nin artan ihtiyaçları olduğunu belirterek kentte projesi devam eden yeni bir hastane yapılıncaya kadar mevcut hastanedeki eksiklerin el birliğiyle tamamlanacağını söyledi. Aliağa Devlet Hastanesi’nin acil servisinin genişletilmesi, yoğun bakım ünite eksikliğinin tamamlanması, yatak sayısının artırılması ve eksik olan doktorların da kadro olarak tahsis edilmesi noktasında bir proje hazırlandığını kaydeden Acar, “Bu projeyi başhekimimiz hazırlayıp kaymakamımıza sundu. Kaymakamlığımızın önderliğinde bizim önümüze geldi. Biz de Aliağa Belediyesi olarak halkımızın menfaatine olacak bu projeyi mutlak surete destekleyeceğimizi söyledik. PETKİM de bu noktada desteğini dile getirdi. Elbirliğiyle, imzalayacağımız protokolle bu projemizi başlatıyoruz. Aliağa’mıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Proje yapımına ilişkin protokolü Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, Petkim adına Genel Müdür Yardımcısı Khalıg Mustafayev ve Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yalçın Koçyiğit imzaladı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler