131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

EKREN: “GENEL KURULU NE ZAMAN YAPACAĞIZ?”

6 Ocak 2022, Perşembe 06:32

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Ekren, seçim tarihlerinin belirlendiği tarihte yapılamayacağı iddiasını paylaşarak açıklamada bulundu. Ekren, “Genel Kurulu ne zaman yapacağız?” diye sordu.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurul tarihi 16 Ocak olarak belirlenmişti. Bu tarihin belirlenmesinin ardından başkanlık için adaylar açıklandı ve buna göre şimdiye kadar mevcut başkan Serdar Berk ile eski başkanlardan Hüseyin Ekren başkanlık için aday olduklarını açıkladı.

“Kanunu iyi anlayıp, yorumlarsan hata yapmazsın”

Hüseyin Ekren, aldığı duyumlara ve üyelere davetiyelerin iletilmemesine dayanarak seçimlerin ilan edildiği tarihte yapılamayacağını iddia edip basın açıklamasında bulundu. Ekren, “Hepimizin bildiği üzere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu ve başkanlık seçiminin 16 Ocak 2022 tarihinde yapılacağı, 18 Aralık tarihli gazetede yayınlanmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde bir esnaf arkadaşımız sosyal medya hesabında seçimin 13 Şubat'ta yapılacağını belirtti. Genel Kurul'un 13 Şubat'a kaldığı konusunda oda başkanı henüz bir açıklama yapmamıştır. Hal böyle olunca ortaya bir tarih karmaşası çıkıyor. Oda üyelerini bilgilendirmek oda başkanının görevidir. Yaptığım araştırmalar neticesinde Genel kurulun 13 Şubat Pazar gününe kaldığını öğrendim. Bunun sebebi ise birinci toplantıdan en az on beş gün önce Bakanlık sayfasına girilmesi gereken bilgilerin girilmemesidir. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun Genel Kurul Toplantıları başlıklı 42.maddesinde genel kurul toplantısından önce yapılması gerekenler adım adım anlatılmıştır. Eğer kanunu iyi anlayıp, yorumlarsan hata yapmazsın. Yaklaşık 40 yıldır esnaf odası üyesiyim, bunun 20 yılında başkanlık görevi yaptım. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.” Dedi.

“Seçimi ne gün yapacağız?”

Odayı genel kurula götürebilmenin başkanın asli görevi olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Ekren, “Bu durumu bir sekretere mal etmek veya bir başkasına mal etmek mümkün değil. Bu konu atlanılacak bir konu değil. Seçim tarihleriyle ilgili muallak sürerken başkan ne bir açıklama yapıyor ne de gazetelerde bir haber var. Seçimi biz ne gün yapacağız? Öncelikle bunun netleşmesini istiyoruz. Bence 16 Ocak da yapma şansı kalktı. Bu arkadaşımız kanun ve yönetmelikleri bilmiyor. Kanun ve yönetmelikleri bilmediği için bu sorunlar yaşanıyor. Ben yine söylüyorum. Ey esnaf kardeşlerim, ola ki bir kanun değişikliğine gidildi. Bu değişim sonrasında yapmanız gerekenler atlanıp size bildirilmediğinde bunun cezasının bedelini kim ödeyecek? Eğer başkan en basit seçimi yapamayıp atlayabiliyorsa bu tarz konuları da atlaması mümkündür. Bunun bedelini de siz esnaf kardeşlerim ödersiniz. Seçimi ne zaman yapacağımız konusunda muallak sürerken davetiyelerin hala üyelere ulaşmadığı bilgisinden yola çıkarak genel kurulun 16 Ocak da yapılamayacağı kanısındayım. Fakat başkandan böyle bir açıklama gelmedi. Umarım en kısa zamanda bu konu bir netlik kazanır.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler