131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ALİAĞA - ÇANDARLI OTOYOLU'NDA HEDEF 2019

6 Nisan 2017, Perşembe 07:04

     


Başbakan Binali Yıldırım, Menemen - Çandarlı otoyolunun temel atma töreninde konuştu. Yapımı devam eden Çandarlı Limanı'nın tamamlandığında 10 bin İzmirliye iş imkanı sağlayacağını, bu otoyolun da limana gittiğini ve İzmir trafiğini rahatlatacağını belirtti. Menemen ilçesinde Göl Park'ın yanındaki alanda düzenlenen Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan Yıldırım, güzel İzmir'e büyük bir hizmet için geldiğini söyledi.  Daha önce İzmir Çevreyolunu Harmandalı'na, oradan Koyundere'ye 10 kilometrelik otoyolu uzattıkların anlatan Yıldırım, Çiğli'deki trafiği rahatlattıklarını, ondan sonra da Menemen'e doğru 6 kilometrelik kısma başladıklarını, o kısmın da devam ettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, temeli atılacak otoyolun Çandarlı Kuzey Ege Limanına kadar gideceğini, toplam uzunluğunun 76 kilometre olduğuna işaret ederek, "Bedeli ne kadar? 1,5 milyar. Güzel İzmir için helal olsun. Şimdi ilk olarak Menemen - Aliağa - Çandarlı otoyolunun temelini atıyoruz bugün." ifadelerini kullandı.

"Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratları üzerine Yıldırım, "Yolların kuralını unutmayalım. Kaymak gibi yollar yapıyoruz, gaza dibine kadar basmak yok. Kurallara riayet edeceğiz." diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ekonomisinin sağlam yapısına dikkati çekerek "Şimdi bakın 2008'den beri dünyada kriz var ama bu krizde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini yapıyor. Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hızlı trenini yapıyoruz. Süratle Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon ve Uşak'tan hızlı trenin sesi geliyor. Yetmedi Çanakkale'ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Biz bunları yaparken birileri de hasedinden neredeyse çatlayacaklar. Haset etme çalış senin de olsun, kıskanma çalış senin de olsun." dedi.

2,5 YIL İÇİNDE BİTECEK

İzmir çevre yolunun devamı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Koyundere’nin doğusundan başlayarak Menemen (Gediz) ovasına ulaşıyor. Türkelli’nin doğusundan mevcut İzmir-Çanakkale yoluna paralel olarak ilerleyen güzergah, Aliağa ilçesinin doğusundan geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi batısından Aliağa ilçesi Yenişakran beldesine yöneliyor. 1 milyar 437 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen 76 kilometrelik otoyolu yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Otoyolun 2,5 yıl içerisinde bitirilerek işletmeye alınması hedefleniyor.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler