131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HACI TAHİR ŞİMŞEK CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

6 Nisan 2019, Cumartesi 06:19

     


Aliağa’nın hayırsever iş adamlarından olan Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yapımını üstlendikleri camiinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Lozan Caddesi, Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi yanında bulunan araziye yapılacak olan Hacı Tahir Şimşek Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine, Şimşek Ailesi’nin fertleri ve anne Hacı Nuriye Şimşek’in yanı sıra AK Parti 26. Dönem İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın tanınmış siyasileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Temel atma töreni gerçekleştirildi

Temel atma töreni Kur’an tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından hayır sahiplerinden işadamı Abdul Vahit Şimşek konuşmasını yaptı. Şimşek, “ Öncelikle bu hayırlı temel atma törenimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Aliağa’da okuduk, burada büyüdük, burada her şeyi yaşadık. Bütün Şimşek’ler ailesi olarak bugün böyle bir girişimde bulunduk. Rabbim sonunu da görmeyi nasip etsin. Yapılacak olan bu camii de namazlarımızı kılabilmeyi nasip etsin. Rabbim bu camii de insanlığa, ümmete dua edebilmeyi bize nasip etsin.” İfadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek katılımcılara dua ettirdi. Edilen duanın ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ve hayır sahiplerinin annesi Nuriye Şimşek butonların başına geçip temel atma işlemini başlattı. Atılan temelin ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler