131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

MECLİS GÜNDEMİNDE TAŞINMAZLARIN SATIŞI VAR

6 Nisan 2021, Salı 06:25

     


Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün saat 18.00’de yapılacak. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirilecek toplantıda, mülkiyeti belediyeye ait 3 adet taşınmazın satışı da görüşülecek.

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclisi, bugün saat 18.00’de toplanacak. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum, 2 Mart 2021 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayacak. Ardından başkanlıktan gelen önergeler ile komisyondan gelen raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunulacak.

Komisyon üyeleri seçilecek

Toplantıda; Encümen Üyelerinin, Meclis 1. Başkan ve 2. Başkan Vekillerinin, Meclis Katip Üyelerinin seçimleri yapılacak. Ayrıca Belediye Meclisi bünyesinde kurulu bulunan ve görev süresi dolan zorunlu komisyonlardan İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu ile Belediye bünyesinde 2021 yılı içerisinde kurulması istenilen komisyonların belirlenerek, kaç kişiden oluşacağı, görev süreleri ve üye seçimleri yapılacak.

Belediyeye ait 3 taşınmazın satışı gündemde

Mülkiyetleri Aliağa Belediyesi’ne ait; Karaköy Mahallesi 103 ada, 7 numaralı 494 metrekare yüzölçümlü, yine Karaköy Mahallesi 102 ada 7 numaralı 493 metrekare yüzölçümlü ve Helvacı Mahallesi 27 ada 19 numaralı 354 metrekare yüzölçümlü taşınmazların satılması hususu görüşülecek.

Elektronik Denetim Sistemlerinin kurulumu görüşülecek

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına istinaden; ilçenin İzmir ve Çanakkale illeri arasında trafik akışının yoğun olarak yaşandığı geçiş ve bağlantı yolları üzerinde bulunması nedeniyle hız ihlallerinin fazla olduğu, zaman zaman istenmeyen maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü kazaların meydana geldiğinin gözlendiği, trafik kural ihlallerini en asgari seviyeye düşürmek için araç, sürücü ve diğer yol kullanıcılarına yönelik ilçe genelinde sürekli denetim yapılması ile Aliağa Belediyesi tarafından belirlenen noktalara Elektronik Denetim Sistemi’nin (EDS) kurulması hususu görüşülecek. Toplantıda ayrıca, 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşülecek. Denetim Komisyonu Raporunu meclis üyelerinin bilgisine sunulacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler