131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

“RAMAZAN BİR FIRSATTIR”

6 Mayıs 2019, Pazartesi 06:49

     


Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı dolayısıyla gazetemize açıklamalarda bulundu. Bu yılki fitre miktarının 23 TL olduğunu belirten Demiryürek,” Kötülüklerden nefsimizi arındırmak için Ramazan bir fırsattır” şeklinde konuştu.

11 ayın sultanı olarak tanımlanan Ramazan ayının ilk günü bugün. Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek Ramazan ayı dolayısıyla gazetemize açıklamalarda bulundu. Aliağa’da Ramazan ayında Müftülük tarafından bütün camilerde mukabelelerin okunacağını belirten Demiryürek, yine bütün camiler de teravih namazının kılınacağını söyledi. Aliağa’da hizmet veren bütün Kur’an kurslarında da mukabele okunacağını belirterek sözlerine devam eden Demiryürek, her gün Kurtuluş Camii’nde vaazların verileceğini, verilen vaazların merkezi sistemden camilere duyurulacağını belirtti. Demiryürek, “Vatandaşlarımızı hem vaaz dinlemeye hem de teravih kılmaya davet ediyoruz. İmsakiyelerimiz basıldı. İftar ve imsak vakitleri imsakiyelerimizdeki vakitlere göredir.” İfadelerini kullandı.

“Bu yılki fitre miktarı 23 TL olarak belirlendi”

Açıklamalarına devam eden Müftü Süleyman Demiryürek, “Ramazan-ı Şerif ayı ilçemiz için Aliağalılar için, tüm halkımız için, ülkemiz için, bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan’ın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş ayıdır. İnşallah hep birlikte huzur içerisinde rahmetinden, mağfiretinden istifade ederiz. İnşallah Rabbimizin bize hediye etmiş olduğu bu Ramazan ayını, bu misafiri, gönüllerimizi ona açarak, evimizi ona açarak, sokaklarımızı ona açarak en güzel şekilde misafir ederiz. İnşallah bu ay hepimiz için barış olur. Huzur olur, bereket olur. Oruç tutamayan kardeşlerimiz için, rahatsız olan insanlar için İslam dini kolaylık dinidir. Cenab-ı Allah orucu bize farz kıldığını Kur’an-ı Kerim’de söylüyor. Fakat tutamayan insanların daha sonra da tutamayacak insanların ekonomik durumları yerindeyse her güne karşılık fakire, fukaraya bir fitre verilmesi uygun görülmüştür. Bu yılki fitre miktarı 23 TL olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığımız namazda olduğu gibi, haçta olduğu gibi, kurbanda olduğu gibi bu yılda inşallah, zekât hususunda da köprü olmaya devam edecek. Bu konuda da zekat ve fitre paralarını makbuz karşılığında görevlilerimize iletirlerse fakir, fukaraya ulaştırmak için bu konunda da biz Aliağalı halkımıza yardımcı olmayı düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Ramazan paylaşmak demek”

Açıklamasına Ramazan ayında bütün vatandaşları kötülüklerden uzak durmaya davet ederek sözlerine devam eden Demiryürek, “Sağlığı, sıhhatti yerinde olan bütün vatandaşlarımızın Ramazan sofrasından nasiplenmesini temenni ediyoruz. Bu ikramdan faydalanmasını temenni ediyoruz. Ramazan paylaşmak demek. Ramazan Kur’an ayı demek. Salt sabahtan akşama kadar yemekten içmekten uzak durmak demek değil. Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor; ‘Eğer kişi kötü sözü söylemekten, kötülük yapmaktan, dedikodu yapmaktan uzak durmazsa Cenab-ı Allah’ın o kişinin yemesini içmesini bırakmasına ihtiyacı yoktur.’ Oruç tutarken elbette ki yemekten, içmekten uzak duracağız ama bunun yanında iyi bir insan olmak için, dedikodu etmeyen kötülük yapmayan, günah işlemeyen, her türlü kötülüklerden nefsimizi arındırmak için Ramazan bir fırsattır. Dolayısıyla bu yönünü de hiç unutmamamız gerekiyor. Böyle olunca Ramazan daha kıymetli olur diye düşünüyorum.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler