131019098
28 Mart 2024, Perşembe

TOPLU ULAŞIMA BİR ZAM DAHA

6 Mayıs 2022, Cuma 06:30

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımda biniş ücretlerinin, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında her ay otomatik olarak güncellenmesi kararı alınmıştı. Buna göre İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine bir zam daha geldi.

İzmir’de toplu ulaşımda biniş ücretlerine yine zam geldi. Öğrenci biniş ücreti 2,20 TL’den 2,40 TL’ye yükseltildi. Öğretmen ve 60 yaş biniş ücreti ise 5,60 TL’den 6,11 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş kartlarının, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde aktarma ücretlerinden muaf olması uygulaması devam edecek. Yeni tarife ile birlikte İZBAN’da uygulanan blokaj ücreti de 25 TL’ye kadar çıkmış oldu. Buna göre İZBAN’ın ilk durağı Aliağa veya Selçuk’tan trene bineceklerin kartında en az 25 lira bakiye olması gerekiyor.

Tam biniş ücreti 7,10 TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı uyarınca, A Tarife kapsamında 6,50 TL olan tam biniş ücreti, 7,10 TL’ye çıkarıldı. 120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 1,31 TL, ikinci aktarma ücreti ise 98 kuruş olarak belirlendi. İlk binişten sonraki 120 dakika içinde, üçüncü ve sonraki aktarmalardan ücret alınmaması uygulaması devam edecek.

Bayram nedeniyle dün uygulanmaya başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi geçtiğimiz Mart ayında su ve ulaşım ücretlerine her ay Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında zam yapma kararı almıştı. Yeni kararla birlikte ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro-Tramvay ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN ve ESHOT denetimli İZTAŞIT araçlarına ÜFE zammı bu ay ilk kez uygulanmış oldu. 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olması planlanan yeni tarife 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın arka arkaya gelmesinden dolayı 5 Mayıs Perşembe günü uygulanmaya başlandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler