131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

Berk, “Bayram alışverişimizi yerel esnaftan yapalım”

6 Temmuz 2022, Çarşamba 06:47

     


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bayram alışverişleri de başladı. Bayram alışverişi için son dönemlerde zincir mağazaların tercih edilmesi Aliağa esnafını zorda bırakıyor. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk bu sebeple vatandaşlara, “Esnafımıza sahip çıkalım, bayram alışverişimizi yerel esnaftan yapalım’ çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı öncesi yerel esnaftan alışveriş yaparak Aliağa ekonomisine katkıda bulunmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, pandemide esnafın zorlu bir süreç geçirdiğini söyledi. Pandemi sürecinde çoğu esnafın dükkânlarını dahi açamadığını vurgulayan Berk, bu süreç geride kalsa da halen hasarlarının devam ettiğini belirtti. Berk, “Yaklaşık 3 yıldır pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zorlu bir süreçten geçti. Pandemi sürecinde vatandaşlarımız nasıl bir zorlu süreç atlattıysa esnafımızın misliyle bu zorluğu atlattığı herkesin malumu. Çoğu esnafımızın dükkânlarını dahi açamadığı uzun bir süreçti. Çok şükür bu süreç geride kalsa da halen hasarları devam etmekte. Her geçen gün artan maliyetler ve girdilerle mücadele eden esnafımız ayrıca zincir marketler ile de boğuşmaktadır.” dedi.

“Paramız Aliağa'dan toplanıp dışarıya gidiyor”

Bayramın yaklaşmasıyla gerek kurban pazarlarında gerekse cadde ve sokaklarda hareketlilik başladığını belirten Başkan Berk, “Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla bu zor günlerde esnaf ve sanatkârlarımızda da bir heyecan söz konusu oldu. Aliağa'da yapılan alışverişler ilçe ekonomisine katkı sağlayan alışverişlerdir. Büyük alışveriş merkezlerinden yapıldığı zaman merkezleri dışarıda olduğu için paramız Aliağa'dan toplanıp dışarıya gidiyor. Alışverişlerimizi yerel esnaftan yapalım. Alışverişimizi kendi esnafımızdan yaparsak sıcak para kentimizde kalır. Böylelikle her kesimin refahı artar, huzurlu ve mutlu bir tablo oluşur. Esnaf, bir mahallenin, bir sokağın, bir caddenin ışığıdır, güvencesidir.” ifadelerini kullandı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler