22 Ekim 2024, Salı

Mardinliler dernekleşti

6 Temmuz 2024, Cumartesi 07:25

     


Aliağa Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aliağa Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kültür Mahallesi 247 Sokak’ta hizmete açıldı. Başkanlığını İbrahim Babur’un yaptığı derneğin açılışına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ilçedeki Mardinliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, açılışta yaptığı konuşmada, “Aliağa’mız ülkemizin 81 ilinden insanlarımızın çalışmak üzere geldiği, memleketi haline getirdiği bir şehrimiz. Bugün de burada kültürel ve sanatsal olarak büyük zenginliklere sahip Mardin’imizin, misafirperverlikte nam salmış Mardinli hemşerilerimizin Aliağa’mızda kurdukları derneğin açılışını gerçekleştiriyoruz. Derneğimizin Mardinli hemşerilerimize ve tüm Aliağa halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Aliağa Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Babur ise, “Aliağa Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduğumuz için çok mutluyuz. Hepinizi her zaman derneğimize bekliyoruz. Mardin kadim bir şehirdir. Çok dilli, çok dinli, çok kültürlü bir şehirdir. Ege Bölgesi de bizi misafir kabul ettiği için burası da küçük bir Mardin’dir. Açılışımıza katılarak şeref verdiniz.” Diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle birlikte Aliağa Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmete açıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler