131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

6 Ağustos 2019, Salı 06:44

     


Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde evlere doğalgaz taşıyacak boruların döşeneceği alana ilk kazma vuruldu.

Yeni Şakran Mahallesi’ne doğalgaz yatırımı kararı alınmasının ardından çalışmalar başladı. Aliağa Belediyesi ile İzmir Gaz Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan Yeni Şakran doğalgaz yatırım projesi için temel açılış töreni düzenlendi. Yeni Şakran Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde düzenlenen törene Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Gaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Doğalgaz sorunu çözüme kavuşacak

Kazı çalışmalarını başlatan İzmir Gaz Genel Müdürlüğü projeyi kış aylarında bitirmeyi hedefliyor. Projenin tamamlanması ile birlikte Yeni Şakran Mahalle sakinlerinin yıllardır süre gelen ve en büyük dertlerinden biri olan doğalgaz sorunu çözüme kavuşmuş olacak.

Bayram sonrası hız kazanacak

Doğal gaz alt yapı çalışmalarını bayramdan sonra hızlandıracaklarını belirten İzmir Gaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, “Ekiplerimiz hazır. Bayramdan sonra iki etap çalışmamız olacak. Yapılan çalışmaların sonunda Yeni Şakran ve Hacıömerli Mahallelerini doğalgaz ile buluşturacağız” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler