131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

AĞUSTOS MECLİSİ TOPLANDI

6 Ağustos 2020, Perşembe 06:21

     


Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclisi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında toplandı. Toplantıda Koronavirüs salgınına karşı önlemler alındı. Girişte görevliler tarafından kolonya ikramı ve ateş ölçümü yapıldı. Toplantıya katılanlar salonda sosyal mesafe kuralına göre oturdu. Meclisin açılışında meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Acar, “Allah birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar nasip etsin” dedi. Meclis toplantısı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tutanağının okunup oylanmasıyla başladı.

Hakan Şimşek ikinci başkan vekilli seçildi

Meclis toplantısında başkanlıktan gelen önergeler kapsamında Meclis İkinci Başkan Vekili Hilal Sadıkoğlu'nun istifasından boşalan ikinci başkan vekilliği için kalan süreyi tamamlamak üzere seçim yapıldı. Hakan Şimşek ve Savaş Dağdeviren’in aday olduğu seçimde yapılan gizli oylama sonucunda Hakan Şimşek ikinci başkan vekilli olarak seçildi. Başkanlıktan Gelen Önergeler kısmında dikkat çeken bir diğer madde “27.07.2020 tarihli dilekçeye istinaden Belediye Meclisinin 07.07.2020 tarih ve 120 sayılı kararı ile reddedilen ilçe 736 ada 1 numaralı parselde bulunan 1 nolu (kafeterya) ve 4 nolu (restoran) dükkanların içkili yer bölgesine ilave edilmesi talebinin görüşülmesi” oldu. İlgili maddenin Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına havalesine oybirliği ile karar verildi. Oturumda başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Bu kısımda dikkat çeken madde ise, “Aliağa merkez yerleşim bölgesinde konut imarlı parsellerin zemin katlarının ticari olarak yapılaşabilmesi için yol boyu ticaret akslarının belirlenmesi hususunun oy birliği ile komisyon gündemine bırakıldığına ilişkin İmar Komisyon raporunun görüşülmesi” oldu. Bu madde de komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki toplantı 8 Eylül’de

Komisyondan gelen raporların görüşülmesinden sonra toplantıya mazereti nedeniyle katılamayan İYİ Partili Sedat Sarı’nın mazereti oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra toplantının dilek ve temenni kısmına geçildi. Bu kısımda CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren söz alıp Merkez Camii’nin musalla taşının olduğu bölümde gölgelik olmamasından kaynaklı vatandaşların bu kısımda namaz kılarken zorlandığını dile getirdi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise bu konuyla alakalı çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa zamanda bu sorunun çözüleceğini belirtti. Bir sonraki meclis toplantısının tarihi 8 Eylül saat 18.00 olarak belirlendi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler