131019098
29 Mart 2024, Cuma

ERTÜRK, “'HELVACI KİLİMİNİN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

6 Eylül 2021, Pazartesi 06:19

     


Geçtiğimiz günlerde Helvacı Kilimi için imzalanan protokol hakkında ALTO Başkanı Ömer Ertürk açıklamada bulundu. Ertürk, “'Helvacı Kiliminin gelecek nesillere aktarılması bizler için çok önemli” dedi.

Helvacı Kilimi için, Aliağa Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve S.S. Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol ile birlikte kadınları iş gücü piyasası içerisinde kadın emeği ile yeniden üretimini sağlayarak, kadınlar için gelir getirici bir iş kolu haline gelmesi konusunda çalışmalar yapılacak. Konuyla ilgili olarak Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk de değerlendirmede bulundu.

“Projenin başarılı olacağına ve hedefe ulaşacağına inanıyorum”

Aliağa ve bölgesinin kültürel mirasının ortaya çıkarılıp korunarak, gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir iş birliğine imza atıldığını ifade eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Atalarımızın mutluluklarını, hüzünlerini, yaşanmışlıklarını, yani tüm duygularını motiflerle yansıttıkları Helvacı Kiliminin geleneksel ve kültürel değerinin ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması bizler için çok önemli. Sanayi ve ticaretle akla gelen şehrimizin tarihi değerlerini ortaya çıkarıp, üretiminde de sürekliliği sağlayarak tanıtım yelpazesini genişletmek protokole imza atan tüm paydaşlar için önemli bir hedef. Bir diğer hedefimiz de kadınlara destek olarak ilçemizdeki kadınların ekonominin içinde yer almasını sağlamak. Kurum olarak anılan proje etrafında ilgili tüm dinamiklerin bir arada olup destek vermesini de çok değerli buluyoruz. Protokole katkı koyan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Projenin başarılı olacağını ve hedefe ulaşacağına inanıyorum” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler