131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖĞRENCİLERDEN PATİ PARK’A ZİYARET

6 Ekim 2021, Çarşamba 06:02

     


Aliağa Belediyesi Veterinerlik Birimi, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Aliağa Fen Bilimleri Okulları İlköğretim Okulu öğrencilerine seminer verdi. Seminerde hayvan hakları, hayvan sağlığı ve veteriner hekimliği hakkında bilgiler verilirken öğrencilerin soruları yanıtlandı. Seminerin ardından Mehmet Saka İlköğretim Okulu öğrencilerine de Aliağa Belediyesi tarafından yapılan Pati Park gezdirildi.

Aliağa Belediyesi Veterinerlik Birimi, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, öğrencileri hayvan hakları ve hayvanların hastalık ve tedavi süreçlerinde izlenmesi gereken yollar hakkında bilgilendirdi. Aliağa Fen Bilimleri Okulları İlköğretim Okulu ve Mehmet Saka İlköğretim Okulu öğrencilerine veterinerlik mesleğini anlatan Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Güçlü, öğrencilere, hayvanların satın alınmayıp sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Pati Park’ta düzenlenen etkinlikte öğrenciler sevimli dostlarla keyifli vakit geçirdi.

“Hayvanlarımızı güvenle sevebilirsiniz”

Aliağa Belediyesi Pati Park’ından her zaman hayvan sahiplenilebileceğini belirten Güçlü, öğrencilerden gelen “veteriner hekim nedir”, “Aliağa’da evcil hayvanlar aşılı mı”, “kedimi nasıl aşılatırım” gibi sorulara karşılık şunları söyledi: “Aliağa Belediyesi sokaktaki hayvanlar için mama, su ve barınak ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yapıyor. Belediyemiz sokaktaki tüm hayvanları aşılattı. Hayvanlarımızı güvenle sevebilirsiniz. Hayvanlarınızı aşılatmak istediğinizde belediyemizin veterinerlik birimini ziyaret edebilirsiniz. Veteriner hekim, hayvanları tedavi eden ve sizlerin istekleri ile hayvanların aşılanmalarını gerçekleştiren hayvan hekimleridir” dedi.

“Öğrencilerimizin farkındalığını artırdı”

Aliağa Fen Bilimleri İlköğretim Okulu Müdürü Ali İhsan Bostançıoğlu ise şöyle konuştu: “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kapsamında öğrencilerimizin bilgilendirilmesi için Aliağa Belediye’sinden seminer talebinde bulunduk. Aliağa Belediyesi’nin Hayvanları Koruma Etkinlikleri Kapsamında neler yaptığından bahsettiler. Bu bizim için çok önemliydi. Öğrencilerimizin farkındalığını artırdı. Seminerle birlikte öğrencilerimiz hayvan hakları konusunda sorumluluk almakta daha istekli oldular. Sokaktaki hayvanların Aliağa Belediyesi tarafından aşılanmış olduğunu bilmek, bizlere güven veriyor. Sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapboz oyuncaklar dağıtıldı

Fen Bilimleri İlköğretim Okulu’ndaki seminerin ardından Veteriner Hekim Mustafa Güçlü, Aliağa Belediyesi tarafından yapılan Pati Park’ı ziyarete gelen Mehmet Saka İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencilerine Pati Park’ı gezdirdi. Ziyarette yer alan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğrencilere evcil hayvanların bulunduğu yapboz oyuncaklar dağıttı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler