131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MÜZİK EŞLİĞİNDE ANTİK KENTİ TEMİZLEDİLER

6 Kasım 2018, Salı 06:40

     


TED Aliağa Koleji öğrencileri, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla KYME Antik Kent Bölgesi’nde kıyı temizliği yaptı.

TED Aliağa Koleji öğrencileri, "Temiz deniz, temiz kent" sloganıyla başlattıkları temizlik kampanyası kapsamında KYME Antik Kent Bölgesi sahiline geldi. KYME Antik Kent bölgesinde kıyı temizleme çalışmaları öncesinde İzmir Arkeoloji Müzesi'nden arkeolog Sedrettin Öğünç tarafından öğrencileri KYME Antik Kenti hakkında tarihi bilgiler verirken, öğrencilere Aliağa Belediyesi tarafından eldiven ve çöp poşeti temin edildi.

Müzik eşliğinde çöp toplandı

Etkinliğe katılan öğrenciler, öğretmen ve veliler, Müzik Öğretmeni Yücel Gezer’in kemanla çaldığı şarkılar eşliğinde yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonucunda 200 kiloya yakın çöp topladı. Öğrencilere tarih ve çevre bilinci de aşılandığı etkinlik de toplanan çöpler arasında ağırlıklı olarak, sigara izmaritleri, naylon poşetler, şişeler ve lastik tekerlekler yer aldı. Etkinlik sonunda bir araya toplanan atıklar, daha sonra Aliağa Belediyesi ekiplerince kamyona yüklenerek atık toplama tesisine götürüldü. KYME sahili pırıl pırıl bir görüntüye kavuşturuldu.

Çevre temizliği için duyarlılık oluşturmak doğasına ve çevresine sahip çıkan bireyler yetiştirmek için amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyleyen öğretmen Işık Tunca, “Bugün öğretmen arkadaşlarımızla öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve tarihi sevdirebilme adıyla KYME’deyiz. Sürdürebilir çevre bilincinin aşılanması bu aşamada çok önemlidir. Çünkü kirletmeden yaşayabilmeyi ve doğayı sevebilmeyi öğretmek istiyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Hasan Çelik ise KYME Antik Kenti tanıtmak, öğrencilerin doğa ve çevre sevgisini oluşturmak amacıyla düzenledikleri etkinliye destek veren Aliağa Belediyesi ile İl Valiliği Turizm müdürlüğüne teşekkür ettiklerini söyledi. Öğrencilerden Şeyma Bucak, sahillere çöp atılmasının üzücü olduğunu belirterek, ”Çevreyi korumayı seviyorum. Çevrenin kirletilmesini istemiyorum.” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler