PRİM BORCU OLAN ESNAFA EMEKLİLİK İMKANI
7 Ocak 2021, Perşembe 06:51| Tweet | 
Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkarların emekliliği için SGK ile kamu bankaları arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ilgili açıklamada bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, imzalanan protokol kapsamında, esnafın düşük faizli krediyle emekli olabilmesi için fırsat verildiğini belirtti.
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnafa emekli olma imkanı getirildiğini duyurdu. Berk, Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank) arasında, yapılandırma kanunu kapsamında borçlanarak emekli olabilecek esnafa yönelik olarak kredi verilmesine ilişkin anlaşma imzalandığını ifade etti. Protokol ile kanun kapsamında borçlanarak emekli olabilecek sigortalıların, kamu bankalarından kredi kullanarak borçlarını ödeyeceklerini vurgulayan Berk, kredinin faizi ve ödeme şartları ile ilgili de bilgi verdi.
Kimler faydalanacak?
Kredinin faizinin aylık 1,6 olacağını ve 36 ay vadeye kadar çıkabileceğini kaydeden Serdar Berk, “Kanun kapsamında bu hak verilen ve kredi kullanmak isteyenler, Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurarak yapılandırma talep edecekler. SGK’nın yapılandırma yapan kişinin ne kadar emekli maaşı alacağına ilişkin vereceği belgeyle kamu banka şubelerine (Ziraat, Halk ve Vakıflar Bankası şubeleri) müracaat edecekler. Bu imkandan; birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 (Tarım Sigortalıları) ve Ek-6 (Ticari Taksi Şoförlerinin sigortalılığı) kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalıların faydalanacak.” dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci





















