131019098
23 Nisan 2024, Salı

ZEYTİNLİ PARK’IN ADI DEĞİŞMEYECEK

7 Ocak 2021, Perşembe 06:58

     


Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, bir önceki toplantıda alınan Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi kararı iptal edildi.

Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ile bir gündem dışı önerge görüşüldü. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; belediye başkanınca hukuka aykırı bulunarak yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilen, pazar esnafından talep edilen tezgâh tahsis bedellerinin 6 ay süreyle ertelenmesi konusu ile Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi konusu yeniden görüşüldü. Bir önceki toplantıda alınan iki kararın da iptali oyçokluğu ile kabul edildi.

Sarı: “Önerge salt çoğunlukla kabul edilmediği için iptal edildi”

Bir önceki toplantıda verdiği gündem dışı önergeyle Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesini talep eden İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, iptal edilen karar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kararın iptali ile ilgili kabul oyu kullandım. Ama bunun kayıtlara geçmesi ile alakalı bir bilgilendirme yapmam gerekiyor. Bu önergeyi İYİ Parti adına vermiştim. Bir parkın eğer daha önceden ismi yoksa, ilk defa verilecekse meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu gerekiyordu. Daha önceden bir ismi varsa da 3/2 çoğunlukla ancak isim değiştirilebiliyordu. Biz bu önergeyi verdik. Önerge oyçokluğu ile kabul edilmişti ama salt çoğunluğa karşılık gelmedi. Dolayısıyla kanunen bu kararın iptal olması gerekiyordu. Bugün burada iptale evet derken bu ayrıntıyı dile getirmek istedim.” dedi.

Kürşat Kaplan’ın yerine Kerim Yürür

Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Fatih Kürşat Kaplan'ın İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu üyeliği de sona erdiğinden; 2021’in Nisan ayına kadar olan süreyi tamamlamak üzere İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu üyeliğine Meclis Üyesi Kerim Yürür oybirliği ile seçildi.

Denetim Komisyonu Üyeleri seçildi

Toplantıda, Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Denetim Komisyonu’na; İsmail Meşe, Burhan Kızıl, Gülten Taşbaş, Savaş Dağdeviren ve Sami Toydemir seçildi.

Kiracıların kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesi gereği; belediyeye ait taşınmazlarda kiracı olarak faaliyet gösteren işletmecilerden; faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin Aralık 2020-Mayıs 2021 tarihleri arasında, faaliyeti durdurulduğu süreler göz önüne alınarak kira bedellerinin tahsil edilmemesi ve bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılması, faaliyetlerinde azalma olan işletmelerin Aralık 2020--Mayıs 2021 tarihleri arasında faaliyetleri etkilendiği süreler göz önüne alınarak kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapılması, Yeni Mahalle Çarşamba Pazarı, Atatürk Mahallesi Kapalı Pazarı, Helvacı Kapalı Pazarı ve Yeni Şakran Mahallesi Pazarında faaliyet gösteren pazar esnafının geçmiş yıllardan kalan işgaliye borçlarının 2021 yılı Haziran ayına kadar ertelenmesi ve pazar esnafından 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 1 yıl boyunca işgaliye bedelinin alınmaması hususlarını içeren gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kazı izin ve ruhsatlarından alınacak bedel tarifesi belirlendi

İlçe belediyelerinin sorumluluğuna bırakılan cadde, bulvar, meydan ve sokaklarda yapılacak kazılarda verilecek olan izin veya ruhsatlardan alınacak bedellere ilişkin belirlenen tarife, Plan Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi. Aliağa Belediyesi’nin, bir sonraki meclis toplantısı 2 Şubat 2021 Salı günü, saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler