131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MASAL EVİ AÇILDI

7 Şubat 2022, Pazartesi 06:55

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için hayata geçirdiği Masal Evi Projesi Aliağa, Yeni Mahalle, Zübeyde Hanım Caddesi’nde hizmete girdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesi kent genelinde yaygınlaştırılmaya başladı. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje kapsamında hafta sonu Aliağa’da, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Kınık ve Mersinli olmak üzere altı Masal Evinin daha açılış töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Aliağa Belediye eski Başkanı Turgut Oğuz, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Kadınlara meslek edindirme ve beceri kursları vermeye devam edeceğiz”

Açılış öncesinde başkanlar kısa birer konuşma yaptı. İlk olarak Kemal Paşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı konuştu. Daha sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmasını yaptı. Son olarak ise Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç konuşmasını yapıp projede emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni açılan merkezlerle İzmir’deki Masal Evi sayısının on ikiye çıkacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Göreve geldiğimizde İzmir’e yirmi Masal Evi kazandıracağız demiştik. Bu hedefimize ulaşacağız. İzmir’in tüm mahallelerinde yaşayanların hizmetlere eşit erişimini sağlayarak refahını artırmak için yola çıktık. Kent merkeziyle beraber civar ilçelerde de kadınlar mesleki kurslara katılırken çocuklarını bırakacak yer sorunu yaşamayacak, çocuklar Masal Evi’nde eğitim alacak. Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimi için uygun koşulları yaratmaya, çalışmayan kadınlara meslek edindirme ve beceri kursları vermeye devam edeceğiz” dedi.

“25 Masal Evini İzmirlilerle buluşturacağız”

Masal Evi’nde 36-53 ay aralığındaki çocukların sosyal ilişki kurma, farklılıklara saygı duyma, paylaşma, dil gelişimi, yeteneklerinin keşfi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesi için eğitim çalışmalarının yapıldığını belirterek sözlerine devam eden Soyer, “ Seçimlerden önce vaadimizdi 20 tane masal evi açmak. Şuan on iki tanesini açmış bulunuyoruz. Kısa bir süre içerisinde açılışlarımız yine devam edecek ve bu sayı 25’e ulaşacak.25 tane masal evini İzmirlilerle buluşturacağız. Şuana kadar açtığımız masal evlerinde çocuklarımız hem öğreniyorlar hem oynuyorlar hem birbirleriyle iletişim kuruyorlar. Hem de çocuklarımızın anneleri istihdam piyasasına girmiş oluyor. Böylelikle aile ekonomisine destek verecek imkan yaratılmış oluyor.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılış törenine geçildi. Protokol üyeleri minik çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra Masal Evini gezdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler