131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

TÜRK ANNELER 8 MART’I ANDI

7 Mart 2020, Cumartesi 06:52

     


Türk Anneler Derneği Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Türk Anneler Derneği Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya geldi. İdlib’de şehit düşen askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kahvaltı sunumla devam etti. Kahvaltıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın eşi Özlem Acar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan, CHP Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, MHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar ve üyeler katılım gösterdi.

“Erkekleri ayrıştırmıyor ve güçlerimizi birleştiriyoruz”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan, “Bugün sizlerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü paylaşmak için toplandık. Ancak malum canımız yanıyor. Bu günler ayrışarak veya bireyselleşerek geçirebileceğimiz günler değil. Tam aksine birlik olarak, güç birliği yaparak aşabileceğimiz günler. Asla yadsınamaz bir gerçektir kadının gücü. Kadının birçok vasfı var. Kadın annedir, kadın eştir, öğretmendir, aşçıdır, doktordur, hasta bakıcıdır, avukattır, tarlada çalışandır, aynı iş yerinde erkeklerle aynı işi yapıp daha düşük ücret alandır kadın. Ama bütün bunların yanında karar mercilerindeki çoğunluk erkek. Kadınlara yakıştırılan ise hanım ol, yüksek sesle gülme, kocanın önüne geçme, güzel görün ama kocana, o iş erkek işi, erkek çocuk doğur da soyumuz yürüsün, okuyup da ne olacaksın. Oysaki ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne demiş; ‘Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olamaya çalışmalıdırlar.’ Emine Bulut, Rabia Tumkaya, Fatma Şengül 2019 yılında öldürülen 474 kadından sadece üçü. Artık kadın cinayetini, kadın istismarını, kadına karşı şiddeti lafta değil fiili olarak durdurabileceğimiz bir yapı istiyoruz. Biz Türk Anneler Derneği Aliağa Şubesi olarak en büyük dileğimiz ve amacımız budur. Ülkemizin en kısa sürede barış ve huzura kavuşmasını temenni ederiz. Erkekleri ayrıştırmıyor ve güçlerimizi birleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan’ın konuşmasının ardından İş ve Meslek Danışmanı Metin Utku Erol kadın konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem üyelerin kadınlar gününü kutlamak için organizasyona dahil oldu ve kadınlara karanfil dağıttı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler