BATTI-ÇIKTI PROJESİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
7 Nisan 2022, Perşembe 07:05| Tweet |
Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Serkan Acar yönetiminde yapıldı. Toplantıda, Çanakkale karayoluna yapılması planlanan Battı-Çıktı Projesi’nin yapımı ve sonrasındaki bakımı, onarımının Aliağa Belediyesi’nce üstlenilmesi konusu komisyona hava edildi.
Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda 8 ve 10 Mart 2022 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantının gündeminde 14 madde yer aldı. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; takas, komisyon ve encümen üye seçimi, imar planı değişikliği meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.
Battı – Çıktı Projesi Komisyona Havale Edildi
Meclis Toplantısı’nda iki tane gündem dışı önerge yer aldı. Bunlardan ilki Aliağa şehir geçişi kesiminde yapılması planlanan, farklı seviyeli kavşak yapımının ve sonrasında yerel trafiğe hizmet verecek kısmının bakım ve onarımının Aliağa Belediyesi’nce üstlenilmesi oldu. Bu hususta gerekli harcamaların yapılması, yapılacak iş ve işlemlere ilişkin belediye başkanına yetki verilmesini içeren gündem dışı önerge İmar ve Plan, Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi. İlgili maddeyle alakalı olarak CHP’li Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Musa Özcan söz aldı. Özcan, Çiğli’deki battı çıktı örneğinden yola çıkarak Aliağa’da yapılması planlanan battı çıktı projesinin iyi düşünülüp sorunlara kalıcı çözüm üretecekse yapılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Aksi halde bu yatırımın Aliağalılara bir kazancı olmayacağını belirtti. Başkan Serkan Acar, Özcan’a cevap olarak, “2012 yılında yapılan projeye göre, Bergama’ya uzanacak olan İZBAN hattı ilçemizi ortadan ikiye bölüyordu. Biz bu projeyi iptal ettirmek için uzunca bir zaman uğraş verdik. Görüşmediğimiz yer kalmadı. Neticesinde projeyi iptal ettirdik. Allah’a hamdolsun. Devlet demir yolları bu projeyi yeniden değerlendirmeye aldı bizim itirazlarımızla. Tekrar değerleme yapıldı. İtirazımızın haklı olduğu kabul edildi ve proje revize edildi. Şimdiki projede, Nemport tarafından itibaren tren yolu yerin altına alınıyor. Siteler Mahallesi durağı da yerin altında olacak. Çanakkale Yolunda yaklaşık 15 ila 25 metre aralığında bir geçiş yapacak yerin altında. Çamlıktan 29 metre alttan gidecek. Eski Garaj mevkiine durak konulacak. Şehrimizi ikiye bölen bu tren yolu sorunu ortadan kalkacak. Battı Çıktı Projesi de rahatlıkla yapılabilecek. ”dedi.
Komisyon ve encümen üyeleri seçildi
Diğer gündem dışı önerge ise engelli bireylerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Aliağa Belediyesi tarafından Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapılan aylık 10 bin liralık nakdi yardımın 2022 yılı için 20 bin liraya çıkarılması hususunda dernek ile ek protokol yapılamasını içeren önerge oldu. İlgili madde Plan Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi. Daha sonra meclisteki komisyonlarda görev alacak üyelerin seçimine geçildi. 1 yıl süre ile görev yapacak olan İmar Komisyonu’na Eda Kılıç, Gülten Taşbaş, İbrahim Halil Özer, Hakan Turan, Oğuzhan Özşahin; Plan ve Bütçe Komisyonu’na Kerim Yürür, Burhan Kızıl, İsmail Meşe, Berkay Aktaş, Savaş Dağdeviren; Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonu’na Zekai Erşan, İsmail Menderes, Hilal Sadıkoğlu, Murat Erden, Ali Dündar; Eğitim ve Gençlik, Spor Komisyonu’na İbrahim Halil Özer, Gülten Taşbaş, Hilal Sadıkoğlu, Berkay Aktaş, Mehmet Çelik; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na Serhat Aras, Gülten Taşbaş, Hilal Sadıkoğlu, Seçil Adalet Işık; Kentsel Dönüşüm ve Doğal Afetler Komisyonu’na Ferhat Lek, İsmail Menderes, İsmail Meşe, Musa Özcan, Mehmet Çelik seçildi. Encümen üyeliğine ise Sami Toydemir, Yasin Cıvlan ve Hilal Sadıkoğlu seçildi.
2021 Yılı Faaliyet Raporu bugün görüşülecek
Daha sonrasında Samurlu Mahallesi’nde, 3 bin 351 metrekare yüz ölçümlü, 735 parsel sayılı, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması talebi İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına oy birliğiyle havale edildi. Ardından, 2021 Yılı Faaliyet Raporu bugün yapılacak olan ikinci birleşimde görüşülmek üzere gündemde bırakıldı. Daha sonra toplantının komisyondan gelen raporlar bölümüne geçildi. Maddeler okunup oylandı. Ardından ikinci birleşimin yapılacağı gün ve saat başkan tarafından belirlendi. Buna göre ikinci birleşim bugün (7 Nisan) 18.00’de gerçekleştirilecek.
(ESİN ÇETİN)

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

















