131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ALİYEV DOĞUMUNUN 96. YILINDA ANILDI

7 Mayıs 2019, Salı 07:21

     


Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, 96. doğum yıldönümünde, Aliağa'da 'Gül Bayramı' adıyla Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen program ile anıldı.

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev’in 96. doğum yıl dönümü, Aliağa'da 'Gül Bayramı' adıyla düzenlenen program ile anıldı. Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla bir anma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Azerbaycan Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan Milletvekillleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İlker Eraslan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve Kardeş Okul İnşaat Koleji Genel Koordinatörü Akşin Kerimov, İnşaat Koleji Okul Müdürü Namık Ağamaliyev, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlik öncesinde Lisenin girişinde Engelsiz Mehteran Takımı sahne aldı. Daha sonra okul koridorunda öğrenciler tarafından yapılan resim sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi. Ardından okulun konferans salonuna geçildi. Buradaki etkinlik saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“Bir kalbin iki yarısıyız”

Marşların okunmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı kürsüye davet edildi. Protokol üyelerini ve davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Arı, “ Gerek bölgesel olarak, gerek siyasal olarak Azerbaycan ve Türkiye sırt sırta vermiş durumda. Gerek Azerbaycan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırımlar, gerekse de Türkiye’nin Azerbaycan’a yaptığı yatırımlar bu birlikteliğin en güzel örneklerindendir. Bu birlikteliğin sonsuza dek sürmesi dileğiyle. Biz bir millet iki devletiz.” İfadelerini kullandı. Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı’nın konuşmasının ardından İnşaat Koleji Okul temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirdi. Daha sonra Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan konuşmasını yapmak için kürsüye geldi. Sözlerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev’in hayatlarından bahsederek başlayan Bayhan, “ İki değerli devlet adamı yaktıkları özgürlük meşaleleriyle uluslara ve milletlere bağımsızlık yolunda rehberlik ve ilham kaynağı oldular. Bir millet iki devlet düsturuyla bağlarımızın sonsuza dek çözülmemesini sağlayacağız. Heydar Aliyev’in doğum günü münasebetiyle düzenlenmiş olan bu programda vesilesiyle ‘Gül Bayramı’mız kutlu olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu. Bayhan’ın ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan konuşmasına başladı. Eraslan, “Birbirine gönülden bir muhabbetle bağlı, sevinçte, tasada aynı yolda yürüyen aynı coğrafyalarda aynı ülküyü paylaşan Türkiye ve Azerbaycan. Bizler tarihsel hafızamız, dinimiz, inançlarımız, geleneklerimiz ile bir kalbin iki yarısıyız. Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Can Azerbaycan bize kardeşten ötedir.” Dedi.

“Heydar Aliyev’in 96. Doğum yılı kutlu olsun”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İlker Eraslan’ın ardından Azerbaycan Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova konuşmalarına başladı. Nesibova, “Ben Heydar Aliyev’in adını taşıyan bu okuldan da Heydar Aliyev gibi liderlerin yetişmesini arzu ediyorum. Tüm öğrencilerimize bu yolda başarılar diliyorum. Hepinizin bildiği gibi her milletin tarihinde milletinin kaderine yön vermiş, nesiller boyunca unutulmayacak büyük liderler vardır. Böyle insanların büyüklüğü yıllar geçtikçe daha da açık bir şekilde görülmektedir. Bu liderlerden biri de Azerbaycan halkının lideri Heydar Aliyev’dir. Azerbaycan’ın ekonomik ve siyasi gelişimi Heydar Aliyev ile başlamış, bu gün de onun izinde gidilmektedir. Bu gün hızlı şekilde gelişen Azerbaycan onun eseridir. Azerbaycan’ı parçalanmaktan, kaostan, yok olmaktan kurtararak gelişme yoluna koyan oydu. Heydar Aliyev yönetimde bulunduğu süre boyunca ülkemizin kalkınması için hep çalıştı. Ülkesinin tarihi geçmişi ile her zaman gurur duydu.” diye konuştu. Azerbaycan Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova’nın ardından Aliağa Kaymakamı Erhan Günay konuşmasına başladı. Günay, “ Heydar Aliyev’in 96. Yıl dönümü Gül Bayramı olarak kutlanıyor. Bu güzel bayramı kutlamak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bu sene program dostluk ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayına denk geldi. Bu durum dostluğumuzu ve kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir. Türkiye için Atatürk neyse, Azerbaycan için de Heydar Aliyev odur. Biz Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkede huzur ve refah içerisinde yaşıyoruz. Biz bir millet iki devletiz. Tarihimiz, köklerimiz ortak. Azerbaycan ile aramızda gerçek bir dostluk bulunduğunu düşünüyorum. Heydar Aliyev’in 96. Doğum yılı kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra kardeş okul İnşaat Koleji öğrencileri tarafından şiirler okundu. Son olarak Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bir gösteri yapıldı. Gösterinin ardından kutlama programı son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler