131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ESNAF BAYRAMA HAZIR

7 Ağustos 2019, Çarşamba 06:38

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, esnaf ve sanatkarların Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladığını ve alışveriş için vatandaşları beklediğini söyledi. Başkan Berk, Kurban Bayramı alışverişinin esnafa can simidi olacağını kaydetti.

Kurban Bayramı nedeniyle yapılacak harcamaların piyasaları canlandıracağına işaret eden oda Başkanı Serdar Berk, bunun da esnaf ve sanatkara olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti. Bayramların esnaf için sevinç kaynağı ve alışveriş etme sebebi olduğunu vurgulayan Başkan Berk, “Birçok sektörden esnafımız vatandaşın taleplerini karşılamak için hazırlıklarını yaptı. Konfeksiyoncudan terziye, bakkaldan manava, fırıncıdan pastaneciye, şarküteriden kasaba kadar tüm sektörlerde heyecanla bayramın gelmesi bekleniyor. Bayram alışverişine çıkacak vatandaşlar çarşı pazara hareketlilik getirecek. Piyasaların canlanması doğal olarak esnafımızın da yüzünü güldürecek.” dedi.

“Esnafımıza sahip çıkalım”

Ekonomik koşulların her sektör ve alan ile birlikte vatandaşı da zorladığı dönemde kent ekonomisinin iyileşmesi için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk , “Yerel esnaftan alışveriş yapın” çağrısını yeniledi. Şehrin ekonomisinin can damarı olan esnafa sahip çıkılmasını da isteyen Başkan Berk “Her ailede esnaflık yapan mutlaka bir akrabamız, tanıdığımız bulunmaktadır. Bu çerçevede tüketicilerin bayram alışverişlerinde ihtiyaçlarını esnaflarımızdan temin etmeleri, toplum içindeki güç birliğini ve sevgi ortamını da geliştirecektir. Kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmesi için vatandaşlara öncelikle kendi mahallelerinden, kent esnaflarından alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Ürünleri alırken mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerine bakmalarını tavsiye ediyoruz. Güvendikleri esnaftan alışveriş yaptıklarında, aldıkları üründe eksiklik olursa bir muhatapları olur. Bayram alışverişlerimizi kendi esnafımızdan yapalım. Vatandaşlarımızdan şu zor günlerde, bayram arifesinde esnafımıza destek olması çağrısında bulunuyoruz. Alışverişlerini esnaftan yapmayı bir nebze de olsa esnafa katkı sunmayı vatandaşlarımızdan bekliyoruz şehrin ekonomisinin can damarı olan esnaflarımızı, mağdur etmeyelim. Sıcak paramızı şehrimizde kullanıp, şehrimizin ekonomisini canlandıralım” diye konuştu.

“Kurban kesimi yapacak olan kişinin işin ehli olmasına dikkat edilmeli”

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, sahte kasaplara karşı vatandaşları uyardı. Sahte kasapların özellikle Kurban Bayramı’nın 1 ve 2’nci günü yoğun olduğunu belirten Oda Başkanı Berk , “Her yıl Kurban Bayramı’nda bu sıkıntı yaşanıyor. İşin ehli olmayan kişiler yanlarına aldıkları bıçak ve satırlar ile vatandaşlara kendini kasap olarak tanıtıyorlar. Kurban kesim alanlarını gezerek, belli bir ücret karşılığında kurbanları kesiyor. Tabii bu işin ehli olmadığı için de ya elini, ya kolunu ya da başka bir yerini kesiyor. Kimi zaman kendisini kasap sanan bu kişiler kurbanları yanlış keserek hayvanın murdar olmasına ve İslami kurallara uygun bir şekilde kesilmemesine sebep oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi. Berk, Kurbanlık hayvanın kesim yapılacağı alanda hayvanın eti ile temas edecek kirliliğe mahal verilmemesi için kesim yapılacak alan mutlaka hijyen kurallarına uygun olmasını ve kurban kesim alanlarında özellikle belediyelerin görevlendirdiği kasapların bulunduğunu ve vatandaşların bu görevlilere kurbanlarını kestirmesi gerektiğini ifade etti.

“Merdiven altı ürünlere dikkat”

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, vatandaşların merdiven altı tabir edilen imalathanelerde üretilen ürünleri almamaları konusunda da uyardı. Kaçak üretilen bazı gıda ürünlerinin zehirlenmelere de yol açabileceğine dikkat çeken Berk, “Çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgah açan, esnafımızın emeğine; halkın sağlığına göz dikerek kaçak üretim yapan kişilere itibar etmeyelim. Sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak duralım. Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok çikolata, şekerleme, lokum, draje ve tatlı talebinin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen mallar sahte markalarla, janjanlı ambalajlarla piyasaya sürülüyor. Maliyeti düşürmek adına şeker yerine tatlandırıcılar, antep fıstığı yerine bezelye, tereyağı yerine ise aroma ve margarin hatta kullanım tarihi geçmiş un, yağ, fıstık ve ceviz kullanılarak hastalıklara yol açıyor. Kalitesiz hammadde kullanılarak üretilen bu ürünler, sağlığı tehdit ediyor. Bu noktada sağlığın, paradan daha önemli olduğu unutulmamalı. Kendi sağlığımızı da, ailemiz ve bizleri ziyarete gelecek dostlarımızın sağlığını da tehlikeye atmayalım” diye konuştu.

“Dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı uyanık olalım”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk esnafı da uyararak her zamankinden daha dikkatli olmalarını isteyerek, tüketicilerin daha rahat bir şekilde alışveriş yapmaları konusunda vatandaşlara yardımcı olmalarını, güler yüz göstermelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini tavsiye etti. Esnafların işyerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamalarını da hatırlatan Berk, işyerlerine alışveriş bahanesi ile gelen ve şüpheli davranışlar sergileyen şahıslara dikkat edilmesini, çarşılarda, pazarlarda yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı uyanık olunmasını, şüpheli görülen vatandaşların emniyete bildirilmesini önerdi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler