131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’NIN ANTİK KENTLERİ OKUYUCU İLE YENİDEN BULUŞUYOR

7 Kasım 2019, Perşembe 06:52

     


Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları dahilinde hazırlanan ve Aliağa Kent Kitaplığı’nın 9.yayını olan “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler, Kyme, Myrina, Gryneion, Tisna, Elaia, Aigai, Larisa” Kasım ayının kitabı olarak okuyucu ile yeniden buluşuyor.

Aliağa Belediyesi’nin “Oku, Okut” kampanyası kapsamında ilk dağıtımı Mart ayında yapılan eser arkeoloji ve akademi dünyasının ilgisini kısa sürede çekmeyi başarmıştı. Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez’in editörlüğünü üstlendiği 200 sayfalık eserde Aliağa ve çevresinde yer alan antik kentler Kyme, Myrina, Gryneion, Tisna, Elaia, Aigai ve Larisa’da yürütülen kazı araştırmalarında elde edilen bilimsel bulgular toplu bir şekilde bilim dünyasına sunuluyor.

Bölge tarihi ve arkeolojisi hakkında temel bilgilerin yer aldığı eseri okuyucular Aliağa Belediyesi merkez hizmet binasında faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz olarak temin edebilecek. Kitaba dijital platformdan ulaşmak isteyen okuyucular kitapların tam metinlerini Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası yayınlarımız bölümünden okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler