Soyer: “5 TL’ye ekmek satmaya devam edeceğiz”
8 Ocak 2024, Pazartesi 06:34Tweet |
Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan girdi maliyetlerine karşın hala 5 TL’ye ekmek satmaya devam edeceklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunan Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikanın ekmek üretim aşamalarını inceleyen Başkan Tunç Soyer’e Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Arda Şekercioğlu eşlik etti. Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz döneminde günde 120 bin ekmeği, 91 Halk Ekmek büfesi aracılığıyla yurttaşların sofralarına ulaştırıyor. Artan girdi maliyetlerine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmeği 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmeği 12 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmekleri 20 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeğini 20 TL’den, 1000 gramlık karakılçık ekmeğini ise 36 TL’den satışa sunuyor.
“Fırıncı esnafıyla rekabet yerine destek oluyoruz”
Fabrika ziyaretinin ardından konuşan Başkan Soyer, 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Fırıncılar Esnaf Odası arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Halk Ekmek Modeli ile hem esnafa hem tüketiciye destek olunduğunu ifade etti. Başkan Soyer, “Şu an 85 bin adet ekmek üretiyoruz. 35 bin civarında da diğer fırınlardan takviye alıyoruz. Bu hem bizim kapasitemizi artırmamız anlamına geliyor hem de fırıncı esnafımızla da rekabet etmek yerine onların kapasitesini devreye sokarak destek olmuş oluyoruz” dedi.
“Ne kadar dayanabileceksek dayanacağız”
Artan girdi maliyetlerine karşın ekmekleri hala 5 TL’den sattıklarını belirten Başkan Soyer, “Hakikaten insanın canını yakan enflasyonist ortamda, bu hayat pahalılığında vatandaşlarımızı bir nebze olsun nefes almasına imkan veren bir fiyat politikası yürütüyoruz. Çünkü biz mutfakta ekmeksiz yemek yemeyen bir milletiz. Ekmek bizim için baş tacıdır. Yere düştüğünde kapıp başımızın üstüne koyarız. En önemli gıda maddesi. O nedenle bu hayat pahalılığında en çok titizlendiğimiz, korumaya çalıştığımız ürünümüz ekmeğimiz. Ne kadar dayanabileceksek dayanacağız. Fiyatı artırmamaya devam ediyoruz. Maliyetin altında bir fiyatla satış yapmaya çalışıyoruz. O nedenle zorlanıyoruz ancak var gücümüzle bunu sürdürmeye davam ediyoruz” diye konuştu.
“Büfe sayımızı 94’e çıkarıyoruz”
Başkan Soyer, “Vatandaşlarımızın, İzmirlinin çektiği çileyi iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun ki en ucuz fiyatlı en kaliteli ekmeğe ulaşıyorlar. Önümüzdeki ay içinde 3 büfe daha açarak sayımızı 94’e çıkaracağız. Yoksulluk arttıkça ve derinleştikçe bizim de ürettiğimiz çözümler gelişiyor, dokunduğumuz vatandaş sayısı da artıyor. Maalesef bu hayat pahalılığında ekonomik kriz ortamında çok zorlanarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu günler için var. Ailelerimizin ekonomisine katı vermesine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden

Gençlik Eylem Planı Çalıştayı’nda konuşan İzmir Büyükşehir

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda mücadele eden Aliağa Petkimspor, kalan

Vatandaşların zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını anında karşılaştırabilecekleri

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri,

Chopard, kaliteli işçiliği ile dünya çapında tanınan bir marka.

Sağlıklı yaşam, doğru beslenme ile başlar ve bu noktada doğanın sunduğu en güzel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Harmandalı Katı

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren meslek yüksekokullarının

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Aliağaspor FK, 19. hafta karşılaşmasında

Ege Ligi 2. Etap Karate Şampiyonası’na 14 sporcu ile katılan Aliağa Taner Erol

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Şubat’ta İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu

Öykülerindeki etkili anlatımıyla hayatın içinden suskunlukları, hüzünleri

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili,

Aliağaspor FK, devre arası transfer çalışmaları kapsamında, Süper Lig

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti olası depremlere karşı dirençli

İzmir'de 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler

İzmir'de, Aliağa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilçede, 40 jeotermal

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,

Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, Dudaktan Kalbe, Yabancı Damat, Fedai,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölge liman başkanlıkları bazında,

Aliağa Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Aliağa

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K Grubu’nda Aliağa Petkimspor, evinde oynadığı,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı

Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye

Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme

Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı

Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği

LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en