ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
8 Şubat 2019, Cuma 06:43Tweet |
Aliağa Ticaret Odası ile HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi) arasında sınav alanı işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol çerçevesinde ilk sınav Makine Bakımcı Seviye 3 ve Seviye 4 ile Çelik Kaynakçı Seviye 3 alanlarında HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan sınav öncesi düzenlenen törene Aliağa Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe katılım gösterdi.
MYK sınavları HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek
İmzalanan protokol kapsamında Aliağa Ticaret Odası’nın MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ) aracılığıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayımlanan ulusal yeterlilik doğrultusunda yapılacak Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme sınavlarının HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi eğitmenleri ve sınav alanlarında yapılmasını sağlanacak.
MEYBEM ile 41 meslek dalında MYK sınavları yapılabilecek
Ağır ve tehlikeli işler sınıfında zorunlu olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraki olan MEYBEM tarafından gerçekleştirilen 41 Meslek dalındaki MYK sınavları herhangi başka bir yere gidilmesine gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapılacak.
Protokol sektör ve okul işbirliği açısından önemli
Sınav alanını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gören ve adaylara başarılar dileyen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa Ticaret Odası olarak eğitim ve belgelendirme hizmetleriyle ilgili faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmak mümkün değil. MEYBEM ile yaptığımız çalışmalarla İzmir’de en çok sınav ve belgelendirme yapılan ilçe odalarından biriyiz. Yeni talepler de gelmeye devam ediyor. ALTO olarak 2016 Mayıs ayından bugüne kadar düzenlediğimiz sınavlar başarıyla tamamlandı ve sınavı geçenler belgelerini aldı. Oda olarak üye firmalarımızın çalışanları ve ilçedeki belge almak isteyen vatandaşlarımızın mesleki yeterlilik belgesi alması için ALTO olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız protokolle mesleki yeterlilik ve belgelendirme sınavlarımızı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştireceğiz. Yani MYK sınavlarını herhangi başka bir yere ya da fabrikaya gitmeye gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapacağız. Bu durum sektör ve okul işbirliği açısından da çok önemli bir gelişme. Bu işbirliğinin örnek teşkil edeceğini düşünüyorum” dedi.
(DERYA SÜNER)

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda