ALİAĞA’DA MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
8 Şubat 2019, Cuma 06:43| Tweet |
Aliağa Ticaret Odası ile HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi) arasında sınav alanı işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol çerçevesinde ilk sınav Makine Bakımcı Seviye 3 ve Seviye 4 ile Çelik Kaynakçı Seviye 3 alanlarında HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan sınav öncesi düzenlenen törene Aliağa Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe katılım gösterdi.
MYK sınavları HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek
İmzalanan protokol kapsamında Aliağa Ticaret Odası’nın MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ) aracılığıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayımlanan ulusal yeterlilik doğrultusunda yapılacak Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme sınavlarının HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi eğitmenleri ve sınav alanlarında yapılmasını sağlanacak.
MEYBEM ile 41 meslek dalında MYK sınavları yapılabilecek
Ağır ve tehlikeli işler sınıfında zorunlu olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraki olan MEYBEM tarafından gerçekleştirilen 41 Meslek dalındaki MYK sınavları herhangi başka bir yere gidilmesine gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapılacak.
Protokol sektör ve okul işbirliği açısından önemli
Sınav alanını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde gören ve adaylara başarılar dileyen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa Ticaret Odası olarak eğitim ve belgelendirme hizmetleriyle ilgili faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmak mümkün değil. MEYBEM ile yaptığımız çalışmalarla İzmir’de en çok sınav ve belgelendirme yapılan ilçe odalarından biriyiz. Yeni talepler de gelmeye devam ediyor. ALTO olarak 2016 Mayıs ayından bugüne kadar düzenlediğimiz sınavlar başarıyla tamamlandı ve sınavı geçenler belgelerini aldı. Oda olarak üye firmalarımızın çalışanları ve ilçedeki belge almak isteyen vatandaşlarımızın mesleki yeterlilik belgesi alması için ALTO olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız protokolle mesleki yeterlilik ve belgelendirme sınavlarımızı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştireceğiz. Yani MYK sınavlarını herhangi başka bir yere ya da fabrikaya gitmeye gerek kalmadan Aliağa’da Aliağa’nın imkanlarıyla yapacağız. Bu durum sektör ve okul işbirliği açısından da çok önemli bir gelişme. Bu işbirliğinin örnek teşkil edeceğini düşünüyorum” dedi.
(DERYA SÜNER)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

















