131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

MONTLAR ŞİMDİLİK RAFA KALKTI

8 Şubat 2021, Pazartesi 06:55

     


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 15 il için 'turuncu kod' (kar erimesi ve çığ tehlikesi) uyarısı yapılırken Aliağa’da durum çok farklı. Özellikle tarihler baz alındığında geçtiğimiz yıl soğuk ile baş etmeye çalışan vatandaşlardan dışarı çıkma yasağı bulunmayanlar bu günlerde montlarını rafa kaldırdı.

Türkiye'nin doğu illeri, mevsim sıcaklıkları dahilinde kar yağışı etkisi altında. Geçtiğimiz günlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı 0'ın altında 18 derece ile Ardahan'da ölçülmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada; hafta sonu için 'turuncu kod' uyarısı ile vatandaşları uyardı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Artvin, Bingöl, Tunceli, Ağrı, Bitlis, Van, Şırnak, Muş, Hakkari ve Siirt illeri için kar erimesi ile çığ tehlikesi dahilinde vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Termometreler 20-21 dereceyi gösterdi

Ege Bölgesi'nde ise mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen sıcaklıklar, bölgede yaşayan insanların ana gündem konusu haline geldi. Aliağa’da hafta sonu sokağa çıkma yasağı bulunmayan, farklı işgücü kollarında çalışan özel izinli vatandaşlardan bazıları sokakta tişörtle görüldü. Termometreler hafta sonu 20-21 dereceyi gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre bugün de Aliağa’da hava sıcaklığı 21 derece civarında olacak.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler