131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ÇİÇEKÇİLER ANNELER GÜNÜ’NDE HİZMET VERECEK

8 Mayıs 2020, Cuma 06:38

     


Hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge yayınlandı. 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00’e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. 10 Mayıs Pazar gününün Anneler Günü olması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olan Cumartesi ve Pazar günü evlere servis şeklinde hizmet sunmak üzere çiçek satan iş yerleri açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin, valiliklere genelge gönderdi. Genelgede, yasak boyunca hangi kurum ve iş yerlerinin açık olacağı, nerelerin kapalı kalacağı, kimlerin yasaklardan muaf tutulacağı ayrıntılarıyla açıklandı.

Hangi illerde uygulanacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 08 Mayıs 2020 saat 24.00 ile 10 Mayıs 2020 saat 24.00 arasında Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 ilde vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

Market, bakkal ve manavlar saat 23.00’e kadar açık

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00’e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. Cumartesi ve Pazar günü, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı-satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak. Cumartesi ve Pazar günü tatlı satışı yapan iş yerleri sadece adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Çiçek satan iş yerleri açık olacak

Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlaması olan Cumartesi ve Pazar günleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri açık olacak. Ayrıca 10 Mayıs Pazar gününün Anneler Günü olması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olan Cumartesi ve Pazar günü evlere servis şeklinde hizmet sunmak üzere çiçek satan iş yerleri açık olacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler