131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ELEKTRONİK VE BEYAZ EŞYADA TAKSİT SAYILARI ARTTI

8 Temmuz 2019, Pazartesi 06:31

     


Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, mobilya ve elektronik eşya satışlarında taksitlendirme süresinin uzatıldığını, kuyumda ise ilk kez taksit olanağı getirildiğini söyledi.

Mobilya, kuyum ve elektronik eşya satışlarında uygulanacak taksit sayıları artırıldı. Konuyla ilgili gelen genelge üzerine açıklamada bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Ticaret Bakanlığının "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Buna göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayarlar ile fiyatı 3 bin 500 TL’nin üzerinde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında 6 aya kadar taksitlendirme yapılabileceğini ifade eden Serdar Berk, “Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 4 aya kadar taksitlendirme imkanı tanınırken, diğer kuyum satışlarında ise taksitlendirme yapılamayacak. Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi ile ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında ise taksitlendirme süresi de 18 aya çıkarıldı.” dedi.

Söz konusu düzenlemeden önce taksitlendirme süresi, ses ve görüntü sistemleriyle fiyatı 3 bin TL’nin üzerinde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 TL’nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin TL’nin altında olan televizyon satışlarında ise 9 ay olarak uygulanırken, kuyum satışlarında ise taksitlendirme yapılamıyordu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler