131019098
29 Mart 2024, Cuma

GENÇLER İZMİRLİ YAŞITLARIYLA BULUŞTU

8 Ağustos 2020, Cumartesi 06:19

     


Menemen Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Herkes İçin Sosyal Hizmet Derneği(SOHİD) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Elim Sende” projesi kapsamında bir araya gelen gençler kaynaşma, eğlenme, yaratıcılıklarını ortaya koyma ve birbirlerini tanıma fırsatı yakaladı.

“Engelsiz İzmir” projesi dahilinde hayata geçirilen ve bir kaynaştırma projesi olarak planlanan “Elim Sende” kapsamında bugün Emiralem’de bir gençlik buluşması gerçekleştirildi. Etkinliğe, Menemen Gençlik Eğitim Kurs Merkezi(MEBGEM)’de eğitim gören öğrencilerle İzmir’de değişik üniversitede okuyan gençler katıldı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, eşi Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Aksoy, Menemen Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Emine Koç, Engelsiz Sanat Derneği Başkanı Tamer Özşeker ve gençlerin katıldığı etkinlik kahvaltı ile başladı. Daha sonra Tamer Özşeker eşliğinde düzenlenen interaktif etkinliklere katılan gençler hem hoş vakit geçirdiler, hem de kendileri ve çevreleri ile ilgili yeni farkındalıklar kazandılar.

“Hepiniz ayrı bir güzellik kattınız”

Gençlerle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, burada yaptığı konuşmada, “Etkinliğimize katılımınızdan dolayı çok mutluyum. Hepiniz ayrı bir güzellik kattınız. Bu tür etkinlikler bir olma, birlikte olma, toplumsal cinsiyetçiliği ortadan kaldırma noktasında çok faydalıdır. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Gençlerden birinin, belediye başkanı olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir şeklindeki bir sorusu üzerine ise Başkan Aksoy, öncelikle kariyer yapmalarını sonra siyasete atılmaları önerdi. Aksoy, “En güzeli iyi üniversitelerde okumak, iyi bölümleri bitirip kariyer yapmaktır. Kariyer yaptıktan sonra isterseniz siyasete atılın, ama birikimlerinizle, bilginizle siyasete girin. Bugün, hiçbir bilgi birikimi, tecrübesi olmayan insanların belli noktalara geldiğini görüyoruz. Hangi siyasi partiye üye olursanız olun, hangi görüşten olursanız olun o insanlar yerine sizlerin siyasette olmanızı, bu ülkeye bir şeyler katmanızı isterim” açıklamasını yaptı.

Hedef, öğrencilerin kaynaşması

Elim Sende projesi kapsamında yapılan etkinlikte, gençlerin pandemi sürecini nasıl geçirdikleri, neler yaşadıklarını keşfetmek, dolaylı yoldan ise bir ürün çıkarmaları, kendilerine ait görüşlerini alıp kent katılımı sağlamak amaçlandı. Yeni mekan tasarımları, uzaktan etkileşim gibi konularda atölyeler düzenlenen etkinlikte öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması hedefleniyor.

“Eğlenceli ve keyifli bir gün geçireceğiz”

Etkinlikte konuşan Menemen Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Emine Koç ise, bu etkinlikle Menemenli gençlerin İzmir’in diğer ilçelerinden gelen akranlarıyla karşılaşma, paylaşım yapma şansı bulduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle evlere hapsolan gençlerin evlerden çıkar çıkmaz kontrolsüz bir sosyalleşme içine girdiklerine değinen Emine Koç, “Yeni bir salgın, atak dönemi geliyor. Biraz ona da dikkat çekmek istiyoruz. Pandemi önümüzdeki dönemde yeniden alevlenebilir. Bu etkinlikte gençlere, bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği, bu tehlikeyi nasıl bertaraf edebilecekleri, evin içini nasıl düzenleyebilecekleri gibi konularda bilgiler vereceğiz. Ayrıca hazır gençler bir araya gelmişken şöyle bir çalışma yapalım dedik: Kadına yönelik şiddet oldukça arttı bu dönemde. Daha doğrusu görünür oldu. Kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayla alakalı da tartışmalar var. Bu tartışmaya dikkat çekmek ve gençler bu tartışmaların ne kadarını biliyorlar, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin bilgileri var mı, bunu öğrenmek istiyoruz. Gençlerin ne düşündükleri, ne kadar ilgilendikleri, ne kadar duyarlı olduklarına dair bir çalışma olacak bu. Eğlenceli ve keyifli bir gün geçireceğiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler