19 MAHALLE KIRSAL MAHALLE İLAN EDİLDİ
8 Eylül 2021, Çarşamba 06:54Tweet |
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki 30 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi. Belediye Başkanı Serkan Acar’ında katıldığı toplantıda Başkan Acar, Aliağa’daki 19 mahallenin kırsal mahalle ilan edildiğini duyurdu.
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Aliağa’da mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. 30 mahallenin muhtarıyla bir araya gelen Osmanağaoğlu, muhtarların sıkıntılarını dinleyip not aldı. Düzenlenen toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve yönetimi ile ilçedeki 30 mahallenin muhtarı katılım gösterdi.
Aydemir: “Karşılaştığınız sorunları bizlere iletin”
Toplantıda ilk olarak MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir konuştu. Aydemir, “Değerli muhtarlarımız, sizlerle bir araya gelmekten hepimiz çok mutluyuz. Uzun zamandan beri pandemiden dolayı bir araya gelemiyorduk. Normalleşmenin başlamasıyla sayın milletvekilimizin talimatıyla böyle bir toplantı yapalım istedik. Aklınıza takılan soruları, mahallelerinizde karşılaştığınız sorunları bizlere iletin. Sayın milletvekilimiz ilettiğiniz sorunların çözümü için çaba sarf edecektir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.
Serkan Acar: “19 mahallemiz kırsal mahalle ilan edildi”
MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar söz aldı. Başkan Acar, sözlerine bir müjde vereceğini belirterek başladı. Acar, “Geçtiğimiz aylarda Aliağa Belediye Meclisimizde kırsal mahallelerle ilgili bir girişimde bulunup önerge verdik. Yukarı Şehitkemal önceden mahalleyse burayı da içerisine dahil edip 19 köyümüzün kırsal mahalle ilan edilmesi noktasında bir önerge verilmişti. Belediye Meclisimizde bu önerge oy birliğiyle onaylanmıştı. Mevzuat gereği bunun Büyükşehir Belediye Meclisimizde de onaylanması gerekiyordu. Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde de bu önerge oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle 19 mahallemiz kırsal mahalle ilan edildi. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. “ ifadelerini kullandı.
“Herhangi bir imar harcı alınmayacak”
Mahalleden kırsal mahalleye çevrilen 19 bölge hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Serkan Acar, “Bu bölgelerin kırsal mahalleye çevrilmesinin ne avantajı var derseniz, o konuda da kısaca bilgi vermek istiyorum. Şuan ilan edilen kırsal mahallemiz tamamen köylerimizin idari sınırları dahilinde. Kırsal mahalle ilan edilen yerlerde birinci husus, mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisi kanununa göre alınması gereken emlak vergilerinden muaf olacak. Artık zirai amaçlı köyde yaşayan vatandaşlarımız kırsal mahalle sınırları içerisinde emlak vergisinden muaf olacak. Zirai amaçlı araziler ve kırsal nitelikli konutlar emlak vergisi ödemeyecek. Belediye gelirleri kanunları uyarınca alınması gereken bina, inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmayacak. Herhangi bir imar harcı alınmayacak. Diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları da yüzde ellisini ödeyecekler. Yine bu kırsal mahalle ilan edilen yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifeden iş yerleri için yüzde ellisini ödeyecek. Konutlar ise yüzde yirmi beşini ödeyecek. Sizlerde mevzuatın ilgili maddesini muhtarlıklarınızda bulundurursanız oluşacak bir soruda bu madde zaten açıklamada bulunmaktadır. Köylerimize hayırlı, uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.
Tamer Osmanağaoğlu, “Muhtarlarımız demokrasinin itibarıdır”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ardından MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasına başladı. Osmanağaoğlu, “ Çok uzun zamandır, hemen hemen iki senedir bir araya gelemiyoruz. Aşılamadan dolayı biraz rahatlayınca biz de muhtarlarımızla yerinde hem bir sohbet edelim hem de onların dertleri varsa dertleriyle hemhal olalım diye böyle bir organizasyon yaptık. Ayaklarınıza sağlık. Bugün burada toplumun nabzını elinde tutan, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev, halkla temas halinde olan insanlarımızın derdine derman bulmaya çalışan siz değerli muhtarlarımızla bir arada olmaktan onur duyuyorum. Biliyoruz ki sizler yaşadıkları yerlerde kim garibandır, kim dertlidir, kim sıkıntıdadır, kimin ne sorunu vardır bilen insanlarsınız. Sizler seçilerek gelmiş, kendilerini seçen insanlarla bir arada yaşayan Türk demokrasisinin çekirdeklerisiniz. Muhterem Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle ‘Muhtarlıklarımız varsa demokrasimiz diridir. Muhtar demek mahalledeki devlet, mahalledeki dirayet, mahalledeki cesaret demektir.’ Bilmelisiniz ki biz liderimizin çizdiği vizyonda muhtarlık sistemine saygıyla bakıyor, muhtarlarımızın Türk Milleti’nin dili, Türk Devleti’nin ise millete uzanan eli olduğunu biliyoruz. Toplumda devletin en temel temas noktasını oluşturan muhtarlarımızın bu ağır vazifeyi kısıtlı imkanlarda ifa etmeye çalıştığının da farkındayız. Muhtarlarımız demokrasinin itibarıdır. Elbette ki sorunlarınızı biliyoruz. Beklentilerinizi haklı buluyoruz. Şunu biliniz ki muhtarımızın her meselesi bizim meselemizdir.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Aliağalı muhtarlar mahallelerindeki sorunları dile getirdi. Tamer Osmanağaoğlu ve Başkan Serkan Acar gerekli notları aldılar.
(ESİN ÇETİN)

İstanbul'da Dijital Dönüşümün Yükselen Değeri: WordPress Son

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçe belediyelerinin

Dilimizdeki Kekremsi Tatlar ve Buluttan Düşler Koleksiyonu kitaplarıyla insan

Basketbol Süper Ligi ekibi Aliağa Petkimspor, dış transferde Jehyve Floyd'un

Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Zaferin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İYİ Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan, halkı kin ve düşmanlığa

Aliağa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada orman yangınlarına karşı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören