131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

BÜTÇE TASARISI YARIN OYLANACAK

8 Ekim 2020, Perşembe 06:55

     


Aliağa Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapıldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 16 madde tek tek oylandı. Performans Programı ve Bütçe Tasarısı yarın yapılacak olan ikinci birleşimde oylanacak.

8 Eylül 2020 tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan toplantı başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesiyle devam etti. Meclis gündeminde yer alan 2021 Mali Yılı Performans Programı ve 2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nı içeren maddeler oy birliği ile Plan, Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Performans Programı ve Bütçe Tasarısı 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 18.00’de yapılacak olan ikinci birleşimde oylanacak.

Musa Özcan, “Kiralamaların süresi beş yıl olsun”

Meclis Toplantısında Başkanlıktan Gelen Önergelerin okunup oylanmasının ardından Komisyonlardan Gelen Raporlar okunup oylandı. Komisyonlardan Gelen Raporların oylanmasının ardından oturuma katılmayan meclis üyesi İbrahim Halil Özer’in mazereti oylandı. Mazeret oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra toplantının dilek ve temenniler bölümüne geçildi. İlk olarak CHP’li Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan söz aldı. Özcan, “Kiralamalarımızın süresini görev süremizce olmasını talep ediyorum. Şuan bu kiralama süreci on yıl. Fakat bizim görev süremiz beş yıl. Bizden sonraki arkadaşlarımızı mağdur etmemek amacıyla bu kiralamaların süresini beş yılla düşürmemiz benim ve grubumun temennisidir.” İfadelerini kullandı.

Sedat Sarı, “Kamuoyunda bilgi noksanlığı var”

CHP’li Meclis Üyesi Musa Özcan‘ın ardından İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı söz aldı. Sarı, “Ağustos ayının sonunda sosyal medyada ve bölgesel basında bir haber okuduk. İZBAN hattının Bergama’ya ulaştırılması çalışmalarıyla alakalı ve bu yolun Aliağa geçiş güzergahı ile alakalı bir istişare toplantısı yapmışsınız. Bu toplantının çıktısı nedir? Bu İZBAN hattının Bergama’ya ulaştırılması noktasında kamuoyunda ciddi bir bilgi noksanlığı var.” şeklinde konuştu.

Acar, “İZBAN güzergahı tekrar değerlendirilecek”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuyla ilgili açıklamada bulundu. Acar, “ Bu bir istişare, değerlendirme toplantısıydı. Ticaret Odamız da katıldı. Biliyorsunuz uzunca bir süredir İZBAN hattının Bergama’ya ulaşması projesi yapılmıştı. Ama bu güzergah konusunda farklı fikirler vardı. Devlet Demiryollarının güzergahı şehrin içinden geçen devamında Tüpraş kavşağını kapatan akabinde Güzelhisar’a çıkan yolumuzu kapatan bir güzergaha sahipti. Dolayısıyla bizde göreve geldiğimizden bu yana bunun çok doğru olmadığını, Fevzipaşa Caddesini çıkmaz sokak haline getirdiğini, keza Tüpraş Kavşağını kapatarak orada ciddi bir kaosa sebebiyet vereceğini, tam merkezden böyle bir tren hattının geçmesinin şehri ciddi bir zarara uğratacağını, kaldı ki bu hattın hızlı tren var, normal banliyö var, böyle bir hattın yapılabilmesi için bir duvar örme söz konusu. Bizim de şehrin içine bir duvar örülecek. Yani bunun doğru olmadığı noktasında altı yıldır bir mücadele veriyoruz hem Ticaret Odası nezdinde hem siyasi partiler nezdinde. Belediye olarak da bizim şahsi kanaatimiz bu güzergahın yeniden gözden geçirilmesi noktasında taleplerimiz vardı. Lakin zamanında bu konuda olurlar alındığı, projenin buna göre hazırlandığı, ihale sürecinin geldiği, bunun tekrar geri dönüşünün olmadığı noktasında beş yılda bize cevaplar verildi. Bu konuda Ticaret Odası’nda Karayolları Bölge Müdürümüzün, Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüzün katıldığı bir toplantı yapıldı. Orada da bu konunun yanlış olduğu konusunda evet şehrin içinde bir metro istasyonu olsun isteriz. Ama bunu yerin altına alabiliyorsanız tren hattını teknik açıdan bizim için bir sıkıntı olmaz. Ama yerin üzerinde koca bir duvar örerek, karşıya geçişleri kısıtlayarak zaten biliyorsunuz en büyük sorunlarımızdan biri şehir merkezimiz ve yeni mahallemiz arasındaki bağlantımızın bir tek Güzelhisar Caddemiz üzerinden yapılması. Bunu daha çözememişken üzerine böyle bir projenin yapılmasının doğru olmadığını dile getiriyoruz. İstişare sonunda onların bize verdiği bilgi mevcut konuyla ilgili ihalesi yapılmış. Ancak ihale iptal olmuş. Şuan mevcut bir ihale yok. Yeni bir ihale yapmak içinde belli bir süreç gerekiyor. Belediye olarak madem dedik ihale iptal oldu projeye bir para harcanmış olabilir bir kamu zararı olabilir gerekiyorsa Ticaret Odası ve Belediye ile birlikte proje bedelini ödeyelim. Kendileri de bu projeyi tekrar değerlendireceklerini söylediler. Zaten şehir merkezinde henüz bir kamulaştırma olmadı.” Dedi. Meclis toplantısı Performans Programı ve Bütçe Tasarısı’nın ikinci bileşimde görüşülmesinin kararlaştırılmasının ardından son buldu. Toplantının ikinci birleşimi yarın saat 18.00’de belediye meclis toplantı salonunda yapılacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler