ESHOT şoför adaylarına sıkı eğitim
8 Ekim 2022, Cumartesi 06:53| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi lastik tekerlekli toplu ulaşım hizmetlerinde konforu ve güvenliği daha da artırmak amacıyla Nitelikli Sürücü Yetiştirme Projesi’ni başlattı. Teorik ve pratik eğitimlerle sınavları içeren projede ilk grup, güvenli sürüş teknikleri eğitimine girmeye hak kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Nitelikli Sürücü Yetiştirme Projesini” hayata geçirdi. Lastik tekerlekli toplu ulaşımda konforlu ve güvenli yolculuk hizmetini daha da nitelikli hale getirmeyi amaçlayan proje, otobüs şoförü adaylarının üç aşamalı teorik ve pratik eğitimlerden geçmesini içeriyor. Proje ESHOT Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ve İZELMAN A.Ş. Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor. Mülakat ve teorik eğitim süreçlerini başarıyla geçen ilk grup şoför adayı, ESHOT bünyesinde güvenli sürüş teknikleri eğitimine alındı.
Önce eğitim sonra işbaşı
ESHOT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sevcan Tınaztepe, “Eğitim görme ve sınavlarda başarılı olma şartıyla istihdam sağlayarak hizmet kalitemizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Can taşıyan otobüs şoförlerimizi her zaman titizlikle seçtik. Üstelik şimdi çok daha kapsamlı bir eğitim programımız var” dedi.
Üç aşamalı eğitim modeli
Eğitim ve sınav süreçleri hakkında bilgi veren Tınaztepe, şöyle devam etti: “Şoför adayları üç aşamalı bir program izliyor. Önce İZELMAN’da kurulan komisyonda ön değerlendirmeye alınıyorlar. Belirlenen kriterlere uyanlar, Meslek Fabrikası’nda farkındalık eğitimlerine başlıyor. Buradaki sınavlarda başarılı olan adaylar ise ESHOT’un uluslararası standartlardaki eğitim parkurunda güvenli sürüş teknikleri eğitimine kabul ediliyor. Burada da hem teorik hem pratik eğitimler söz konusu… Sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan adaylar psikometrik değerlendirme testine giriyor. Tüm aşamaları geçen adaylar, İZELMAN bünyesindeki ‘aday şoför havuzu’na dahil ediliyor.”
Toplumsal dönüşüme de katkı
Projenin teorik eğitim aşaması hakkında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar bilgi verdi. Kaçar, “İlk etapta 150 kişilik bir gruba, toplumsal cinsiyet eşitliği, engelli farkındalığı, çocuk hakları, işaret dili, ayrımcılıkla mücadele, iletişim becerileri, stresle başa çıkabilme ve öfke kontrolü gibi temel konuları içeren ve toplam 60 saati bulan eğitimler verildi. Burada şoförlük becerilerinin yanında iletişimi güçlü, kriz anlarında sakin kalabilen, bilgili ve becerikli personeli istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Böylece, karşılıklı saygı, sağduyu ve anlayış kültürünün hakim olduğu nitelikli hizmeti verebilmeyi ve toplumsal dönüşüme de katkı sağlamayı arzu ediyoruz” diye konuştu.
Trafiği okumayı öğreniyorlar
ESHOT Sürüş Teknikleri Eğitmeni Muaz Filibe ise sürücü adaylarına “defansif sürüş eğitimi” verdiklerini vurguladı. Bu eğitimin, trafiği okumayı ve olası riskleri önceden görerek sürüş yapmayı içerdiğini belirten Filibe, “Kaygan ve kuru zemin sürüş uygulamaları, kaza önleyici teknikler, bisiklet farkındalıkları, ayna ve direksiyon hakimiyeti gibi konularda adayları eğitiyor ve sınava tabi tutuyoruz” dedi.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,




















