131019098
28 Mart 2024, Perşembe

Yeni Mahalle’ye polis merkezi yapılacak

8 Aralık 2022, Perşembe 07:05

     


Aliağa Belediye Meclisi, 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Yeni Mahalle’ye, Aliağa Belediyesi imkanlarıyla polis merkezi yapılması kararlaştırıldı.

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait meclis tutanağının okunup oylanmasının ardından başlayan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Toplantının gündeminde yer alan, meclis katiplerinden CHP’li Meclis üyesi Savaş Dağdeviren’in katip üyeliğinden istifa etmesi sebebi ile kalan süreyi tamamlamak adına gizli oylama ile katip üye seçimi yapıldı. Oylama sonucu CHP’li Meclis Üyesi Ali Dündar oy birliği ile katip üye seçildi. Toplantıda 1 Adet 1. Dereceli Arşiv Müdürü ve 1 Adet 1. Dereceli Ulaşım Hizmetleri Müdürü kadrolarının ihdas edilmesi yönünde hazırlanan 1 Sayılı Kadro İhdas Cetvelinin onaylanması hususu oy çokluğu ile reddedildi. Ayrıca 1. Derece İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine 1. Derece Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü kadrosu ihdas edilmesi yönünde hazırlanan Boş Kadro Cetvelinin onaylanması da oy çokluğu ile reddedildi.

Polis Merkezi için Belediye Başkanına yetki verildi

Yeni Mahalle, 399 ada, 5 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yapılması düşünülen Polis merkezinin projelendirilerek, hafriyat ve kaba inşaat işlerinin Aliağa Belediyesi imkanlarıyla yapılması, söz konusu işlerin Aliağa Belediyesi tarafından üstlenilmesi, bu hususta gerekli harcamaların yapılması, yapılacak iş ve işlemlere ilişkin Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Hakan Turan, “Bu yatırımlar merkezi hükümet tarafından yapılmalı”

Gündem maddesi hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, Yeni Mahalle’ye Polis Merkezi yapılmasını desteklediklerini, ancak bu tip yatırımların merkezi hükümet tarafından yapılması gerektiğini belirterek, “Meslek Hastalıkları Hastanesi konusunda Aliağa Belediyesi görevini layıkıyla yerine getirmiş, kaba inşaatını bitirmiş. Burada görev yapan tüm emekçilere ve size teşekkür ediyoruz. Hastane teslim edildi fakat hala kaba inşaatı o şekilde duruyor ve yatırım bekliyor. Battı Çıktı yapıldı. Güzel proje tabii ki de eksikleri var. Aliağa’yı ikiye böldüğü yönünde itirazlar var. Geçen ay iletmiştik, yol kenarındaki esnafın bazı mağduriyetleri var, onlar tolere edilebilir şeyler. Aliağa Belediyesi’nin bütçesi çok, satışlar yapılarak bütçemizi belli noktalara çıkarabiliyoruz. Ancak sizin asli göreviniz bunlar değil. Bu hizmetleri yerel iktidar vasıtasıyla, örneğin polis merkezi yapılacaksa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılması noktasında baskıcı bir tavır sergilemenizi sizden rica ediyoruz.’’ Dedi.

Serkan Acar, “Her yatırımda sorumluluk almayı şehrimize bir borç biliyoruz”

Serkan Acar ise Hakan Turan’a cevap olarak, ‘’Karakol binası Emniyetin görev alanına giriyor. Ama biz şehrimize yapılan her yatırımı hangi kurumu ilgilendirdiğine bakmadan her konuda destek verme anlayışına sahibiz. Elbette Hakan Bey haklı. İkinci battı çıktı ve Güzelhisar Caddesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına giriyor, onları da biz yapıyoruz. Bunları da Büyükşehir’in görev alanına giriyor diye bakmıyoruz. Şehrimize yapılan her yatırımda Aliağa Belediyesi olarak sorumluluk almayı şehrimize bir borç biliyoruz. Yapılan her yatırımı da Aliağa Belediyesi üzerine alır, o gücü de var.” Dedi.

Sarı, TOKİ sorununu dile getirdi

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantının dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı, TOKİ sorununu dile getirdi. Sarı, “Daha önce TOKİ burada bir proje yaparken o dönemde de yine aksamalar olmuştu. TOKİ’den ev alma hayalinde olan vatandaşlarımız mağduriyet yaşadı. Günümüzde tekrar TOKİ’nin burada bir projesi var ve maalesef yine gecikmeler var. Ev hayali kuran insanlarımızın hayal kırıklığı söz konusu. Bu süreçte ilçe başkanımız, konunun kamuoyuna duyurulması konusunda ciddi bir çaba sarf etti. Sayın başkan, bu nokta da bir hassasiyet göstermenizi, dahası bugüne kadar yaptığınız bir çalışma varsa bunun da buradan duyurulması noktasında bir talebimiz var.” Diye konuştu.

Acar, “TOKİ konusunu yakından takip ediyoruz”

Serkan Acar, Sedat Sarı’nın TOKİ konusundaki açıklamalarına cevap olarak, “TOKİ konusunda vatandaşlarımızın süreçle ilgili merakları var. Biz de konuyla yakından ilgileniyoruz. Yaşanan bir sıkıntı varsa bunların çözümü noktasında TOKİ ile görüşüyoruz. Görüşmelerimizde gelinen noktada, müteahhitle ilgili hukuksal bir süreç yaşandığını öğrendik. Yeni bir ihale yapmadan, mevcut ihalelerle yeni bir müteahhitin oraya yönlendirilmeye çalışılması içinde olunduğu noktasında bir bilgi var. Hem ilgili birimler hem de biz konuyu yakından takip ediyoruz.” Dedi.

Işık’tan yüzde 50 kadın üye temennisi

Öte yandan, CHP’li Meclis Üyesi Seçil Adalet Işık da toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı ve gelecek dönem belediye meclisinin yüzde 50’sinin kadın üyelerden oluşması temennisinde bulundu. Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Ocak 2023 Salı günü, saat 18.00’de yapılacak.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler