131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

66 SANIĞIN İSTİNAF DURUŞMASI DEVAM ETTİ

9 Ocak 2020, Perşembe 06:58

     


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 137 sanık hakkında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen hükmün ardından, istinaf tarafından 66 sanık yönünden duruşma açılması kararı üzerine sanıkların yargılanmasına devam edildi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesince Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuksuz ve tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık eski üsteğmen Yavuz Uğur, savunma yapmasını gerektirecek bir durum olmadığını iddia ederek, "15 Temmuz 2016'ya kadar mutlak itaat gereği ne yaptıysam 15 Temmuz'da da aynısını yaptım." dedi. Uğur'un, hakkında hüküm kuran yerel mahkeme üyelerini suçlayıcı ifadeler kullanması üzerine mahkeme başkanı, "Heyete suçlayıcı ifadelerde bulunmanız doğru değil. Daha nezaketli olmanız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık Burak Bursa, 13 Temmuz 2016'da Kara Harp Okulunun İzmir Menteş ATAT kampında bulunan 15. Bölük'te takım komutanı olarak göreve başladığını anlatarak, "Yerel mahkeme süresince yeterli inceleme yapılmadan hakkımda ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmiştir. 15 Temmuz günü akşama kadar kışlada bile değildim. O gün öğrencileri okula götürmek amacıyla kışladan çıktım. Araç komutanıydım. Darbeyle alakam yok." diye konuştu.

Tutuklu sanık eski pilot yüzbaşı Hakan Barış, darbe girişimi günü 6 yıldır görev yaptığı filosuna gittiğini ve 1 uçuş görevi dışında emir almadığını aktararak, tahliye ve beraatini talep etti. Tutuklu sanık eski pilot yüzbaşı Müjdat Sarısoy ise FETÖ'cü ve darbeci olmadığını savunarak, "Bunları delillerle sunduk. Ben bu yapılanma yüzünden mobbinge uğradım. Bu yapılanmaya karşı olduğumu beyan eden tanık ifadeleri var. Olayların her aşamasında kandırılmışız. Olayın içerisinde kaldık. O makama duyduğumuz güvenden dolayı güvendik. Bize 'terör tehdidi' var denildi." şeklinde konuştu. Duruşmada diğer tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler