131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

TÜRK ANNELER DERNEĞİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

9 Mart 2022, Çarşamba 06:48

     


Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan ve yönetimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında üyeleriyle bir araya geldi.

Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan ve yönetimi üyeleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında kahvaltı etkinliğinde buluştu. Aliağa’da bir otelde düzenlenen kahvaltıya Kaymakam Ömer Karaman eşiyle katılım sağlarken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın eşi Özlem Acar ve siyasi partilerin ilçe kadın kolları başkanları da kahvaltıya katılanlar arasında yerini aldı. Kahvaltının ardından Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Demircan, “Kadın cinayetlerinin ve zulümlerinin son bulduğu, açlık, sefalet ve cehaletin bittiği bir dünya istiyoruz. Sadece bir gün değil, her günün saygı ve sevgiyle geçmesini istiyoruz. Selam olsun sırtında dünyayı taşıyan kadına. Selam olsun göğün yarısına. Selam olsun kavganın gülen yüzüne. Selam olsun gül olana, gül kokana. Zalime, zulme siper olana, kadına emekçi kadınlara selam olsun.” Dedi.

Ömer Karaman, “Gün doğarken kadın doğar, güneşi de kadın doğurur”

Başkan Demircan’ın ardından Kaymakam Ömer Karaman günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kaymakam Karaman, “Aliağa’da ben her farklılığın yanında kadınlarımızın burada çağdaş bir anlayışla kadınlar gününü kutladığına ilk defa şahitlik ediyorum. Meslek hayatımın yaklaşık otuz kırk yılı ama gerçekten Aliağa’nın farklılığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Yaşamın her sahasını güzelleştiren kadınlarımızın gününü kutluyorum. Diyor ya ‘Gün doğarken kadın doğar, güneşi de kadın doğurur’ diye kadının bizim için değeri paha biçilemez. Bu organizasyonda emeği geçen bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler