131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

BU YILKİ FİTRE MİKTARI 28 TL

9 Nisan 2021, Cuma 06:55

     


Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, yaklaşan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Demiryürek bu yılki fitre miktarının da 28 TL olduğunu açıkladı.

Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı nedeniyle açıklamada bulundu. Üç ayların üçüncüsü ve en faziletlisi olan Ramazan'ı Şerif ayının gölgesinin üzerimize düştüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Demiryürek, “Üç aylar başladığı günden bu yana efendimizin öğrettiği duayı yapmaya çalıştık. Her elimizi açtığımızda; ‘Allah'ım Receb-i Şerifi Şabanı Şerif’i hakkımızda bereketli kıl ve bizleri 11 ayın sultanı rahmet ayı olan Ramazan'ı Şerife kavuştur’ diye dua ettik.” Dedi.

“Teravihlerimizi camilerde kılamayacağız”

12 Nisan Pazartesi akşam ilk teravih namazını kılıp ilk sahurun gerçekleştirileceğini dile getirerek sözlerine devam eden Demiryürek, “13 Nisan Salı günü ilk orucumuzu tutacağız inşallah. Maalesef bu yıl da geçen yılki gibi teravihlerimizi camilerde kılamayacağız. Ama onun yerine evlerimizi camiye çevirmeye çalışacağız inşallah. Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor ‘Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı, umulur ki korunursunuz.’ Peygamber efendimiz de bir hadis-i şerifinde ‘Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır’ buyuruyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da günahlardan ve kötülüklerden korunmak ve geçmiş günahlarımızdan arınmak için farz olan Ramazan oruçlarımızı tutacağız. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu, bereketli ve huzurlu bir şekilde birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. ” ifadelerini kullandı. Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek sözlerinin sonunda bu yılki fitre miktarının 28 lira olduğunu söyledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler