131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

GERİ DÖNÜŞÜME DAİR HER ŞEY BU FUARDA

9 Mayıs 2022, Pazartesi 06:34

     


İzmir, bu yıl İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık ortaklığında ilk kez düzenlenecek We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Geri dönüşüme dair her şey, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında sürdürülebilir kentlerin öncüsü İzmir’de buluşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakıp kentlerde atık oluşumunun en aza indirilmesi amacıyla gerçekleşen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. 12-14 Mayıs 2022 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık işbirliğiyle fuarizmir’de düzenlenecek We-Cycle, kentlerde atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm kültürünün yaratılması ve gereksiz kaynak kullanımının engellenmesi konularını gündeme taşıyacak. T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde düzenlenen fuar; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (Ege PLASDER) ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (GEKSANDER) destekleriyle gerçekleşiyor.

Alanında uzman isimler bir araya geliyor

Fuar kapsamında uzman isimler, A hol içinde oluşturulacak etkinlik sahnesi ile B seminer salonunda bir araya gelecek. Üç gün boyunca birbirinden değerli konukları ağırlayacak sahne, geri dönüşüm kültürünün geleceğine ışık tutacak. Söyleşilerde geri dönüşüm sektörünün önemli kuruluşlarından olan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Çevre Mühendisleri Odası, ATKASAN, Bucak Belediyesi, ÇEVKO, Yeşil Doğa Programı, İZDOĞA, TOBB Geri Dönüşüm ve Sanayi Sektör Meclisi, Benli Geri Dönüşüm A.Ş., RVM Systems Türkiye, LASDER, İZKA Yeşil Büyüme Politikaları Birimi, SÜREKO, İZ-SU, AGED (Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği)’in temsilcilerinden oluşan uzman isimler yer alacak.

Geleceğin kentleri, gençlerin fikirlerine emanet

Fuar kapsamında, gelecek nesillerde geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla; İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Geri Dönüşüm Yarışması düzenlenecek. İlk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenecek yarışma; her eğitim seviyesindeki bireye geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı bilincini aşılamak, teşvik etmek, hammadde kullanımını azaltmak, her atığın çöp olmadığını göstermek, atıkların zararlarını minimuma indirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi hedefleri içeriyor. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde İzmir il çapında ilk üç dereceye giren başvurular, fuar süresince sergilenecek.

Fuar, sergi ve atölyeleriyle farkındalık yaratacak

Geri dönüşüm sektörünün öncüsü olmaya hazırlanan We-Cycle Fuarı, sergi ve atölyeleriyle de fark yaratacak. Fuar ziyaretçileri, Ali Kanal - Atık Heykel Atölyesi’nde atık malzemeler ile heykel yapacak. Moda tasarımcısı Fırat Karapınar’ın atık materyallerden yapılmış maske, ayakkabı vb. ürünlerin yer aldığı “Rastlantı” isimli sergisi fuar süresince sergilenirken bir kısmı interaktif bir şekilde fuarda tamamlanacak. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Re:Waste Sergisi” ise, atıklar konusunda altta yatan sorunları inceleyip bu sorunları çözmek için atılması gereken adımları ve bu konudaki inovatif çözümleri ana hatlarıyla açıklayacak. Fuarda ayrıca, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından katılımcı bir firmanın konteynerleri kullanılarak elektronik atıklar toplanarak yeniden kullanıma uygun olanların veri imha işlemleri TÜBİSAD stant alanında gerçekleşecek.

Çocuklara geri dönüşüm temalı etkinlikler

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlayan We-Cycle Fuarı, bu alanda çocuk ve gençlerde farkındalık yaratmayı önemsiyor. Fuar kapsamında çocuklara yönelik pek çok etkinlik gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZELMAN Anaokulları öncülüğünde geri dönüşümü hedefleyen pek çok etkinlik yapılacak. Etkinliklere katılan öğrenciler, atık malzemeleri farklı ve kullanışlı ürünlere dönüştürecek. Fuarda ayrıca, İZELMAN Ar-Ge Müdürlüğü tarafından desteklenen, gençleri geleceğe hazırlayan küresel robotik topluluğu FIRST Vakfı’nın dünya çapında düzenlediği organizasyonlardan biri olan FIRST Robotics Competition (FRC)’nin Türkiye’deki takımları, geri dönüşüm temalı projelerini sunma olanağı elde edecek. Fuarı ziyaret edecek çocuklar, Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Atık Cam Maskotları çocuklara fuar süresince eşlik ederken; ziyaretçi çocuklar “Çöpünü Sıfırla” oyununda bir araya gelecek.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler