131019098
19 Mart 2024, Salı

İZMİR “DÜNYA PANDEMİ KONFERANSI”NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

9 Haziran 2021, Çarşamba 06:24

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi 22- 24 Haziran tarihleri arasında Türkiye ve dünya genelinden konunun uzmanlarının katılacağı bir pandemi konferansı düzenliyor.

İzmir pandeminin etkilerini azaltmak için örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Dünyayı sarsan pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemler İzmir’de düzenlenecek “Dünya Pandemi Konferansı”nda masaya yatırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliği ile düzenleyeceği konferans 22 – 24 Haziran tarihleri arasında çevirim içi olarak yapılacak. Konferansın videoları İZFAŞ’ın “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayınlanacak.

Soyer: “Pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli”

İzmir’de pandemi koşullarına göre çok hızlı bir kurumsal yenilemeyle Türkiye’de örneği olmayan “Kriz Belediyeciliği” uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemide ürettiğimiz çözümlerle sadece Türkiye’ye değil dünyaya da ilham verdik. Gelecek yıllarda da benzeri pandemilerle karşılaşabilme ihtimalinden hareketle küresel, ulusal ve yerel ölçekte bu pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli. Tam da bu nedenle birlikte çalışmaya, işbirliği yapmaya, aklın ve bilimin ışığında ortak hareket etmeye ihtiyacımız var. Sağlık konusunu vizyonunun merkezine oturtan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı üyesi olan kentimizde ‘Dünya Pandemi Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afetlere, salgınlara karşı kentimizi dirençli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu konferansın çıktılarının gelecekte yaşayabileceğimiz olası salgınlara karşı alınacak tedbirlerin ortaya konmasında bir yol haritası olacağına inanıyorum” dedi.

Üç gün boyunca sürecek

Dünya çapında düzenlenen ilk pandemi konferansında konunun uzmanları ilk gün “Pandemiyle Küresel Mücadele”, “Pandemide Yerel Yönetimler”, ikinci gün “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri”, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” “Pandeminin Ekonomiye Yansıması”, üçüncü gün ise “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” konularını masaya yatıracak. Konferansın sonunda sonuç ve yol haritası bildirgesi paylaşılacak.

Dünyaca ünlü isimler buluşacak

Dünya Pandemi Konferansı, önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. “Pandemiyle Küresel Mücadele” oturumunda Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nden Prof. Eskild Petersen, Prof. Dr. Önder Ergönül, Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu’ndan Prof. Walter Riccardi, Prof. Bettina Borisch, Sinovac’tan Helen Yang, “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumunda Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebi Sümer, Dr. Yankı Yazgan, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumunda Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi’nden Numan Özcan, KPMG Türkiye’den İ. Halil Bağdınlı, Serkan Ercin, KPMG LLP’den Robert Bolton, “Pandeminin Ekonomiye Yansıması” oturumunda Dünya Bankası’ndan Mukesh Chawla, Globesight’tan Taufiq Rahim, Cambridge Üniversitesi’nden Oğuzhan Karakuş, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” oturumunda TÜRSAB’tan Firuz B. Bağlıkaya, Sunexpress'ten İletişim ve Halkla İlişkiler Kıdemli Müdürü Serdar Alyamaç, “Pandemi Sonrası Yeni Normal” oturumunda, Prof. Dr. Özcan Sarıtaş, Manchester Üniversitesi’nden Prof. Ian Douglas Miles ve Joe Ravetz gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. “Pandemide Yerel Yönetimler” oturumunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşacak.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler