İZMİR “DÜNYA PANDEMİ KONFERANSI”NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
9 Haziran 2021, Çarşamba 06:24Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi 22- 24 Haziran tarihleri arasında Türkiye ve dünya genelinden konunun uzmanlarının katılacağı bir pandemi konferansı düzenliyor.
İzmir pandeminin etkilerini azaltmak için örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Dünyayı sarsan pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemler İzmir’de düzenlenecek “Dünya Pandemi Konferansı”nda masaya yatırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliği ile düzenleyeceği konferans 22 – 24 Haziran tarihleri arasında çevirim içi olarak yapılacak. Konferansın videoları İZFAŞ’ın “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayınlanacak.
Soyer: “Pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli”
İzmir’de pandemi koşullarına göre çok hızlı bir kurumsal yenilemeyle Türkiye’de örneği olmayan “Kriz Belediyeciliği” uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemide ürettiğimiz çözümlerle sadece Türkiye’ye değil dünyaya da ilham verdik. Gelecek yıllarda da benzeri pandemilerle karşılaşabilme ihtimalinden hareketle küresel, ulusal ve yerel ölçekte bu pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli. Tam da bu nedenle birlikte çalışmaya, işbirliği yapmaya, aklın ve bilimin ışığında ortak hareket etmeye ihtiyacımız var. Sağlık konusunu vizyonunun merkezine oturtan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı üyesi olan kentimizde ‘Dünya Pandemi Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afetlere, salgınlara karşı kentimizi dirençli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu konferansın çıktılarının gelecekte yaşayabileceğimiz olası salgınlara karşı alınacak tedbirlerin ortaya konmasında bir yol haritası olacağına inanıyorum” dedi.
Üç gün boyunca sürecek
Dünya çapında düzenlenen ilk pandemi konferansında konunun uzmanları ilk gün “Pandemiyle Küresel Mücadele”, “Pandemide Yerel Yönetimler”, ikinci gün “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri”, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” “Pandeminin Ekonomiye Yansıması”, üçüncü gün ise “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” konularını masaya yatıracak. Konferansın sonunda sonuç ve yol haritası bildirgesi paylaşılacak.
Dünyaca ünlü isimler buluşacak
Dünya Pandemi Konferansı, önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. “Pandemiyle Küresel Mücadele” oturumunda Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nden Prof. Eskild Petersen, Prof. Dr. Önder Ergönül, Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu’ndan Prof. Walter Riccardi, Prof. Bettina Borisch, Sinovac’tan Helen Yang, “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumunda Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebi Sümer, Dr. Yankı Yazgan, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumunda Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi’nden Numan Özcan, KPMG Türkiye’den İ. Halil Bağdınlı, Serkan Ercin, KPMG LLP’den Robert Bolton, “Pandeminin Ekonomiye Yansıması” oturumunda Dünya Bankası’ndan Mukesh Chawla, Globesight’tan Taufiq Rahim, Cambridge Üniversitesi’nden Oğuzhan Karakuş, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” oturumunda TÜRSAB’tan Firuz B. Bağlıkaya, Sunexpress'ten İletişim ve Halkla İlişkiler Kıdemli Müdürü Serdar Alyamaç, “Pandemi Sonrası Yeni Normal” oturumunda, Prof. Dr. Özcan Sarıtaş, Manchester Üniversitesi’nden Prof. Ian Douglas Miles ve Joe Ravetz gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. “Pandemide Yerel Yönetimler” oturumunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşacak.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik