23 Ekim 2024, Çarşamba

Sanayi Sitesi Camii’nin temeli atıldı

9 Haziran 2023, Cuma 06:30

     


Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleriyle Aliağa Sanayi Sitesi’nde yapılacak olan caminin temeli atıldı.

Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, hayırsever iş insanların katkıları ile Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nde yapılacak olan caminin temeli atıldı. Konsept tasarım olarak tasarlanan, Selçuklu Mimarisi ile modern mimari referans alınarak yapılacak caminin temel atma törenine, Kaymakam Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, iş insanları ve davetliler katıldı. İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun tarafından ettirilen dua ve kesilen kurbanın ardından ilçe protokolünün butona basmasıyla caminin temeli atıldı. Temel atma programı, Belediye Başkanı Serkan Acar, Kaymakam Zekeriya Güney ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk’in konuşmalarıyla devam etti.

Acar, “Aliağa’da her şeyi hep birlikte başarabiliyoruz”

Uzunca zamandır Aliağa Sanayi Sitesi’ne yakışır güzel bir cami yapılmasını arzu ettiğini dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “ Yapılan caminin Aliağa’mızda, sanayi sitemizde, özgün bir cami olacağına kanaatim tamdır. Özgün bir mimariye sahip çünkü. Tam Aliağa’mızın da girişinde bulunan cami ile Aliağa’ya gelen veya buradan geçen vatandaşlarımızı karşılayacağız. Hayırlısı ile bugün temelini attık. Burada bugüne kadar ciddi destek veren pek çok hayır severimiz var, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şuna gönülden inanıyorum ki biz Aliağa’da her şeyi hep birlikte başarabiliyoruz. Oda başkanımızın önderliğinde, kooperatif başkanlarımız, esnafımız ve tüm Aliağa halkımız ile birlikte en kısa zamanda cami tamamlanacaktır. Camimizin Aliağa’mıza ve Sanayi Site’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Güney, “Bu cami kültürümüzü temsil edecek”

Cami temel atma töreninde konuşan Kaymakam Zekeriya Güney, “Aliağa’ya geldiğimiz 9 Eylül 2022 tarihinden itibaren bu projeler ile sürekli muhatap olduk. Bir an önce bu işin şekillenmesi, başlaması ve nihayete erdirilmesi gerekiyordu. Bu cami, Aliağa’ya yakışır bir şekilde, Aliağa’nın girişinde, hem Selçuklu hem Osmanlı mimarisi ile kültürümüzü temsil edecek. Bu caminin yapılmasında emeği geçen tüm hemşerilerimize ve hayırsever iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Berk, “Aliağa’mıza hayırlı olsun”

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ise “Bu cami inşaatında belediye başkanımız ve kaymakamımızın önderliğinde bir girişimde bulunduk. Değerli iş adamlarından yardımlarımızı aldık. Gittiğimiz hiç bir yerde de geri çevrilmedik. Tüm iş adamlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız da bu aşamada bize çok destek oldu. Camimizi en kısa sürede bitireceğiz. Aliağa’mıza ve Sanayi Site’mize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

(SAMİYE ÖZTÜRK)







 
Son Eklenen Haberler