SOCAR, TSE COVİD-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ'Nİ ALDI
9 Temmuz 2020, Perşembe 06:37Tweet |
SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında "TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesini" almaya hak kazandı. Aliağa'daki şirket merkezinde belge teslim töreni düzenlendi.
SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetçilerinin detaylı kontrolünden geçerek "TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesini" almaya hak kazandı. Belgenin Aliağa'daki şirket merkezindeki teslim törenine katılarak konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Biriminin Kovid-19 sürecinde önemli destekler sağladığını, firmanın bu süreçte üretimine devam ettiğini kaydetti.
“Herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçtik”
Büyükdede, salgının henüz Türkiye’ye sınırlarına gelmeden hükümet tarafından gereken tedbirlerin alındığına dikkate çekerek, şunları kaydetti: "Her türlü talep ve öneri titizlikle incelenerek hareket edildi. Güçlü sağlık sistemimiz ve gecesini gündüzüne katan sağlık personelimiz sayesinde Türkiye, bu küresel şokta en başarılı sınav veren ülkelerden biri oldu. Hiç şüphesiz, bu süreçteki başarının altında ortak aklın ve eş güdümlü çalışmanın bir sonucu olarak sağlıktan eğitime, güvenlikten ulaştırmaya kadar her alanda devletimizin somut ve dinamik politikaları yatmaktadır. Bizler de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak salgının ilk gününden itibaren attığımız her adımda insanı önceledik. Üretimin tüm cephelerinde faaliyet gösteren sektör meclisleriyle, organize sanayi bölgeleriyle, sanayi odalarıyla istişareler yürüttük herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçtik."
"İnşallah güçlenerek çıkacağız"
Türk Standartları Enstitüsü’nün de (TSE) bu süreçte tüm kaynak ve imkanlarını Kovid-19 ile mücadelede seferber ettiğini ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatları doğrultusunda "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu" hazırladığını belirten Hasan Büyükdede, şöyle devam etti:"Güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğun belgelendirilmesi için Enstitümüze başvuran SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimini altındaki kuruluşları kılavuzumuza göre denetledik. Kılavuzda yer verdiğimiz standartları sağlayıp sağlamadığına baktık. Bu kapsamda İş Birimi altında faaliyet gösteren PETKİM Petrokimya Holding, STAR Rafineri ve SOCAR Türkiye Akaryakıt Depolama, COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazandı. Güvenli üretim belgelerimiz kuruluşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Güvenli üretim belgesiyle kuruluşlarımızın bereketinin ve kazancının daha da artacağına inanıyorum. Salgına karşı topyekun mücadele verdiğimiz bu dönemden inşallah güçlenerek çıkacağız."
Firma yetkililerini tebrik etti
TSE Başkanı Adem Şahin de Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bilim Kurulu ve ilgililerin çalışmalarından yararlanarak hazırladıklarını belirterek, firma yetkililerini tebrik etti. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Anar Mammadov, salgın sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Böyle bir belgeye layık oldukları için gururlu olduklarını aktaran Mammadov, TSE yetkilileri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
(AA)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik