131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

9 Temmuz 2020, Perşembe 06:35

     


Aliağa Belediyesi’nin Temmuz ayı Olağan Meclisi toplandı. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar tek tek okunup oylandı. Toplantının ikinci birleşimi bugün saat 18.00’de yapılacak.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında meclis salonunda yapılan toplantıda Koronavirüs tedbirlerine uyuldu. Girişte sağlık görevlileri tarafından ateş ölçümü yapıldı. Kimse maskesiz şekilde salona alınmadı. Oturma alanında sosyal mesafe kuralına uyuldu. Toplantı 9 ve 11 Haziran tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanmasıyla başladı. Daha sonra bir önceki mecliste bahsi geçen Sayıştay Raporu hakkında bir bilgilendirme yapıldı. Sayıştay Raporunda bir eksiğin olmadığı belediye meclis üyelerine bildirildi. Ardından gündem dışı olan bir önerge oy birliği ile gündeme alındı. Gündem dışı gelen önerge Estetik Kurul Yönetmeliği oldu. Estetik Kurulu için hazırlanan yönetmelik oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Meclisin ikinci birleşimi bugün

Oylamanın ardından toplantının başkanlıktan gelen önergelerin okunup oylanması bölümüne geçildi. Bu kısımda dikkat çeken maddeler içerisinde Aliağa Merkez ve Helvacı yerleşim bölgesinde konut imarlı parsellerin zemin katlarının ticarethane olarak yapılaşabilmesi için yol ticaret akslarının belirlenmesi hususu yer aldı. Bu iki madde oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Maddelerin okunup oylanmasının ardından toplantının komisyondan gelen raporlar bölümüne geçildi. Komisyonlardan gelen raporlar da okunup oylandıktan sonra bir sonraki toplantının tarih ve saati belirlendi. Buna göre bir sonraki birleşim bugün saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler