131019098
19 Mart 2024, Salı

SOKAK HAYVANLARININ BAKIMI İÇİN KİTAP YAZDI

9 Ağustos 2019, Cuma 06:55

     


Aliağa’da bir tekstil firmasında çalışan Figen Adalı, sokak hayvanlarının bakımını karşılamak amacıyla kitap yazdı.

Aliağa’da bir tekstil firmasında çalışan Figen Adalı, sokak hayvanlarının bakım masraflarını karşılamak amacıyla kitap yazdı. Kitap yazma fikrine sosyal medyadan da destek alan Figen Adalı, birçok destekçisinden gelen yazıları da kitabında yer verdi. Adalı, “Son Sayfa” isimli ilk kitabından 1000 adet bastırarak satışa sundu. Kitabın satışından elde ettiği ilk gelirini engelli bir kedinin bakımına harcadı. Figen Adalı, insanların sokak hayvanları için sağduyulu olmasını gerektiğini, onların yaşadığımız bu dünyanın bir parçasının olduğunu ve can taşıdıklarını ifade etti.

Adalı, projenin aslında bir hayalle başladığını, birileri kitap yazsa son sayfası ne olur diye merak edip internette bununla ilgili gönüllüler aramaya başladığını, 35 kişinin destek verdiğini, gelirinin sokak hayvanlarına bağışlayacağını duyunca daha da sevinerek destek verdiklerini söyledi

Figen Adalı, “Son sayfalarımızı birleştirerek kitap oluşturduk. Bu kitabı sokak hayvanları için yazdık. Benimle beraber 35 arkadaşım gönüllü oldu. Bu kitabın satışının tüm gelirlerini sokak hayvanları için harcıyoruz. Her kitap birer mama demek bizim için” dedi.

Üç aylık yavru iken sokakta tekmelenerek felçli kalan kediyi sahiplenen yerel hayvan koruma görevlisi Kübra Kütükoğlu da engelli hayvanların da her canlı gibi yaşama hakkının kutsal olduğunu belirtti. Kütükoğlu “Yerel hayvan koruma görevlisiyim. 12 yıldır hayvan sever, yaklaşık son 6 yıldır da hayvan korumacısıyım. Figen abla ile yaklaşık 2 yıl önce tanıştık. O zamanlar sadece Pıtırcık vardı. Pıtırcık yaklaşık 3 aylıkken tekme yemiş felçli kaldı. Ötenazi yapılacaktı, haberim olunca ben sahiplendim. Daha sonra 7 engelli kardeşini de sahiplendim. Figen abla da bunları bildiği için kitabının ilk gelirini bize bağış yaptı. Pıtırcık’ın bu ayki veteriner masraflarını ve mama masrafını karşıladı. Engelli hayvanlarında her canlı gibi yaşam hakkı kutsaldır. Bakıldığı zaman mucizelere tanık olabiliriz. Bu yüzden engelli canlılara lütfen sahiplenelim sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler